•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Istvud: Tramp je u pravu, živimo u doba kukavica i ulizica

Proteklih dana mnoge poznate ličnosti kritikovale su Donalda Trampa zbog mnogih politički nekorektnih izjava, ali ima i onih koji su stali u odbranu republikanskog kandidata za predsednika SAD.

Holivudska legenda Klint Istvud rekao je u intervjuu za magazin Eskvajer da uprkos tome što je Tramp rekao mnogo glupih stvari ne treba preuveličavati stvari.

„Rekao je mnogo glupih stvari. Svi su rekli. Na obe strane. Štampa i mediji govore: 'Pa to je rasizam' i prave od toga veliku stvar“, istakao je glumac, dodajući da jednostavno treba preći preko toga.

„Ovo je tužno vreme“, naveo je Istvud, a onda i dodatno objasnio svoj stav da su današnje generacije kukavice i ulizice.

Tramp je, kako kaže, u nečemu u pravu i da će za njega glasati, ali da ga uprkos tome neće zvanično podržati.

„Svima je potajno dosta političke korektnosti i ulizivanja. Tu mislim na trenutnu ulizivačku generaciju. Stvarno smo u generaciji kukavica. Svi hodaju kô po jajima“, rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, na sve strane ljudi optužuju jedni druge da su rasisti.

„Kada sam ja odrastao, te stvari nisu bile rasističke“, istakla je legenda Holivuda.

Istvud se tu nadovezao i na film Gran torino, koji je režirao i u kom je glumio glavnu ulogu.

„Čak je mi je jedan saradnik prišao i rekao mi: 'Ovo je zaista dobar scenario, ali nije politički korektan', na šta sam mu odgovorio: 'Odlično! Daj mi da ga pročitam večeras'. Sledeće jutro sam došao kod njega, bacio mu scenario na sto i rekao: 'Počinjemo sa ovim odmah'“, naveo je Istvud.

Glumac, ipak, nije imao mnogo lepih reči o republikanskom kandidatu. O Trampovom rečima upućenim sudiji iz Indijane da je doneo lošu odluku jer je meksičkog porekla, Istvud je kratko istakao: „Da. To je bilo glupo“.

Iako je dobro poznato da je glumačka legenda republikanac, mnogi su ovakav njegov stav vrlo loše prihvatili, objašnjavajući da Istvud ne može nikako u pozitivnom smislu da predstavlja „njegovo vreme“, jer je u vreme kada je on odrastao segregacija bila potpuno otvorena, a čak su postojali i logori za američke građane japanskog porekla.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...