•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

James Cameron: Odlazak u bioskope je jedina zaštita od piraterije

Poznati reditelj James Cameron u svojoj bogatoj karijeri broji blockbustere poput Titanica, Terminatora, Aliena i Avatara pa ne čudi njegovo mišljenje o sveprisutnom piratskom sadržaju na internetu.

Tokom 30.godišnjice klasika "Alien" na svetskoj konferenciji Comic-Con osvrnuo se na probleme unutar filmske industrije.

"Filmske dvorane mesto su gde kreatori filmova mogu pokazati svoju umetnost i boriti se protiv piraterije", kazao je reditelj. Filmofil dodaje da bi i onda, kad bi piratsko skidanje "Najveća zaštita od piratstva i dalje je svetost iskustva koje se proživljava u bioskopskoj dvorani, posebno kod filmova", nastavlja reditelj.

Već godinama smatra da je inovacija ključna za borbu protiv piraterija. Još 2010. uspešni Avatar, usprkos piratskim verzijama, zaradio je više od 2,7 milijardi dolara. Doduše, kasnije je postao najviše skidan film u istoriji, ali i najuspešniji.

Legenda filma upozorava, ako se filmskoj industriji ne ponudi poseban i drukčiji sadržaj, zateći će je ista sudbina kao i muzičku industriju.

"Industrija treba kolektivno da zna, ako ne uspemo da stvorimo posebno, prožimajuće iskustvo u bioskopskim dvoranama, onda će stranice poput Napstera uništiti filmsku industriju. Nećemo moći da priuštimo snimanje filmova poput Avatara ili Transformersa jer ekonomija više neće imati smisla", zaključuje iskusni Cameron. Snimanje filmova postalo je legalno i još brže, ali i dalje nedostaje doživljaj bioskopske dvorane.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...