•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ristovskom uručena nagrada za životno delo

Proslavljenom glumcu Lazaru Ristovskom uručena je nagrada za životno delo, koja se tradicionalno dodeljuje na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" u Nišu.

Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu.

Odluku o dobitniku donosi Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Ristovski je u obraćanju publici istakao da je "najteže biti prorok u svom selu i da je isto tako najteže od kolega dobiti nagradu", ali da su one najznačajnije kada budu dodeljene.

Festival je počeo predajom ključeva grada Niša predsedniku žirija.

Ključeve Slobodi Mićalović, koja je predsednik žirija, predao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Nakon zvaničnog otvaranja prikazan je film Miloša Radovića "Dnevnik mašinovođe" u kojem glavnu ulogu tumači Lazar Ristovski.

Na festivalu u Nišu biće prikazano ukupno 12 filmova.

Ljubitelji filma na Letnoj pozornici u niškoj Tvrđavi moći će da pogledaju i "Sporazum" u režiji Predraga Radonjića, "S one strane" Zrinka Ogresta, "Procep" Dejana Zečevića, "Dobra žena" Mirjane Karanović i "Pored mene" reditelja Stevana Filipovića.

Na programu su i ostvarenja Radoša Bajića "Braća po babine linije", Nikole Ljuca "Vlažnost", Miroslava Momčilovića "Smrdljiva bajka" i Filipa Kovačevića "Inkarnacija", i filmovi "Otadžbina" Olega Novkovića i "Igra u tami" Juga Radivojevića.

Na Festivalu će biti dodeljene nagrada za najbolje glumačko ostvarenje "Naisa", za najbolju glavnu žensku ulogu "Carica Teodora" i za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" i povelje za najbolju žensku i mušku ulogu, za epizodnu žensku i mušku ulogu, kao i nagrada za debitantsku ulogu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...