•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ekipa filma 'Jesen Samuraja' i ove godine u 'Školi filmske magije' u Gračanici

Deo ekipe filma "JESEN SAMURAJA" čija nas premijera očekuje 03. oktobra, zajedno sa kolegama, stručnjacima iz oblasti filmske umetnosti, u period od 22. do 26. avgusta održaće četvorodnevni kurs za polaznike druge po redu "Škole filmske magije" u Gračanici. Predviđeno je da učesnici naprave dva kratka filma, igrani i dokumentarni.

Kursevi iz oblasti filmske režije, glume, scenarija, kamere, montaže i produkcije organizovani su svakog dana u Domu kutlure u Gračanici. Predavanja i radionice namenjene su sticanju teorijskog znanja i praktične veštine iz sveta filma.

Škola filmske magije" je nastavak uspešne saradnje koju smo započeli prošle godine, ovde u Gračanici, i nastojaćemo da je iz godine u godinu razvijamo. Kao rezultat svega dobićemo i prvi kratkometražni film pod nazivom „Nacrtaj mi ljubav" za koji su scenario napisali prošlogodišnji učensici naših kurseva", rekao je glumac Slaviša Čurović na konferenciji za novinare koja je organizovana tim povodom.

„Dobili smo zadatak da snimimo dva filma, jedan kratki igrani film i jedan dokumentarni film koji će pratiti celu radionicu i ceo proces igranog filma. Mi smo danas uveliko krenuli u pripreme i rezultat će, nadam se, biti dobar", kazala je na konferenciji za novinare Bojana Andrić, direktorka fotografije.

Reditelji Nemanja Lazić i Kosta Đorđević kažu da ekipa pred sobom ima dobar scenario.

„Mi smo danas drugi put „pročešljali scenario", u međuvremenu je on pretrpeo neke male izmene i verujem da ćemo na kraju priče svi zajedno imati odličan film, čije su osnovne poruke ljubav i nedostatak empatije", rekao je Lazić.

Prema rečima organizatora, snimanje i montaža filma bi trebalo da se završe početkom ove jeseni za kada je i najavljena kosovsko-metohijska premijera i turneja najnovijeg filma „Jesen samuraja" u produkciji „GARGANTUA FILMS" iz Beograda.

Predavači su izrazili želju da škola postane tradicija jer, kako su naveli, u Gračanici ima dosta potencijala.

Glumac Slaviša Čurović je istakao da je važno da se kontinuitet nastavlja i da svake godine ima sve više polaznika. „Nadamo se da ćemo uz pomoć nadlažnih i Gargantua filmsa, Kino kulture i Doma kulture Gračanica da svake godine imamo sve više polaznika i da ovo postane jedna tradicija koja će svake godine krajem avgusta obradovati vas i nama učiniti plezir", kazao je glumac.

Među polaznicima je najviše mladih, ali i nešto starijih koji su zainteresovani za rad na filmu.

Predavači su ostvareni filmski stvaraoci i autori: Kosta Đorđević (režija), Bojana Andrić (kamera), Nemanja Lazić (scenario), Vladimir Marković (montaža), Slaviša Čurović i Mihailo Laptošević (gluma) i Aleksandra Cvijetić i Andrijana Sofranić (produkcija).

Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijera filma "Jesen samuraja" zakazana je za 03. oktobar u Sava Centru i bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center. Karte su već u prodaji, a od 06. oktobra film je na redovnom bioskopskom repertoaru.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...