•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Žarko Laušević glumac večeri

Za ulogu depresivnog beskućnika Mome Petkovića u filmu „Smdrljiva bajka“, Žarko Laušević proglašen je glumcem pete Festivalske večeri, a večeras na Letnjoj pozornici prikazuju se filmovi Olega Novkovića „Otadžbina“ i „Igra u tami“ Juga Radivojevića.

Film „Smrdljiva bajka“, romantičan priča o skitnicama koje imaju i svog kralja je „metafora sveta u kome živimo, tera da se trgnemo iz letargije i zamislimo nad svojim životima“, rekao je legendarni glumac Petar Božović, koji u filmu glumi kralja klošara i dodao:

„Bolje je recitovati Dantea na đubrištu nego u školi. Tamo će ga neko i razumeti, u školi neće“, rekao je, u svom maniru, Božović.

Zanimljivo je da je ovaj film, osim u bioskopima, prikazivan i u gerontološkim centrima i svratištima za beskućnike, a promociju je imao u 22 grada širom Srbije.

Komentarišući ovacije koje je sinoć doživeo na letnjoj pozornici, kada publika bukvalno nije htela da ga pusti da ode sa scene, Žarko Laušević je rekao:

„Nakon toliko godina prisustvovati i biti oči u oči sa punom Tvrđavom je veliko zadovoljstvo. Taj divan skup ljudi je u meni izazvao veliko uzbuđenje, neka pomešana osećanja koja su se taložila svih ovih godina. Nije me bilo tačno 23 godine. Tada sam bio na drugom mestu, bila je 1993. godina kada je do mene stigao glas da sam dobio nagradu „Ćele kula“ u Nišu. I pored svega što mi se desilo, a neću sada o tome, činjenica da je jedna grupica ljudi, njih 2500 hiljade, tada meni dala nagradu, delovala je nestvarno. Eto, to se sada sublimiralo i zato je sinoć moj izlazak na scenu bio obostrano tako emotivan, „rekao je glumac.

Večeras, šeste večeri FS, programu su filmovi „Otadžbina“ Olega Novkovića i „Igra u tami“ Juga Radivojevića.

Film „Otadžbina“ traje 110 minuta, a igraju Nada Šargin, Vuk Kostić, Nebojša Glogovac i drugi.

Film „Igra u tami“ traje 98 minuta, a glavne uloge tumače Viktor Savić, Tamara Dragićević, Vladica Milosavljević, Vuk Kostić i drugi.lutajuca

Filmski susreti yavr[avaju se u petak, 26. avgusta, svečanom dodelom glumačkih nagrada i projekcijom niških dokumenarnih filmova „Lutajuća srca- arhiv emocija“ u produkciji City marketing centra i „Radnički je ljubav Niša“

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...