•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Flower & Garnet (2002)

Približavajući nam život jedne tugom mučene porodice malog kanadskog mesta bez imalo ulepšavanja ili ublažavanja, "Flower i Garnet" projekat je ljubavi reditelja i scenarista Keitha Behrmana, koji je uspeo da snimi izvrsnu dramu kroz čiji se čemer i mrak do kraja filma ipak uspeju da probiju barem sitne zrake sunca...

"Flower i Garnet" detinjstvo provode u kući bez smeha, sve dok njihov otac ne shvati kako ih je, jednako koliko i smrt majke, unesrećila i njegova nesposobnost da se sa svime nosi.

Garnet (Colin Roberts) i Flower (Jane McGregor) odrasli su u okruženju očaja i neizdržive krivice. Nakon što im je umrla majka, njihov otac Ed (Callum Keith Rennie) samo besciljno luta kroz život, ne pokazujući nimalo interesa za svoju decu. Osmogodišnji Garnet trudi se da shvati svet oko sebe, dok šesnaestogodišnja Flower ljubav traži u vezi s novim dečkom. Prisiljen Garnetu biti i pravi, a ne samo biološki otac, Ed dečaku kupuje pušku i konačno počinje da iskazuje i stvarne osećaje.

Najzaslužniji za uverljivost filma bez pogovora je Callum Keith Rennie kao neutešni Ed, koji nikako ne shvata kako nakon ženine smrti mora biti duplo jači, kako za sebe, tako i za svoju decu.

Žanr:drama
Godina:2002
Reziser:Keith Behrman
Scenario:Keith Behrman
Uloge:Callum Rennie, Jane McGregor, Alisha Penev
Award:17 nagrada i 5 nominacija
Studio:Alliance Atlantis Communications, Boneyard Film Company Inc., Canadian Broadcasting Corporation (CBC)
Zemlja:Canada
Jezik:engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...