•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pouke iz animiranog sveta lutaka

Kreativni i mladi umetnici sve češće uspevaju svoje projekte da finaliziraju zahvaljujući Kickstarter kampanjama. Mnoštvo radova predstavlja se publici u svojoj izvornoj viziji i najboljem obliku finansiranjem iz donacija masa, a Toby Froud jedan je od sretnika koji je svoj kratki animirani film snimio na ovaj način.

Toby Froud, inače lutkar, kipar i filmaš, u svom životopisu ima rad na filmu Boxtrolls (2014) za koji je izradio brojne likove, a učestvovao je i u stvaranju Hronika Narnije: Lav, veštica i ormar (2005) i animiranog filma ParaNorman (2012).

Za kratkometražni animirani film Lessons Learned pripemio je fantastičnu priču o dečaku i njegovom dedi, napisao scenario i odradio režiju. Fantastični i pomalo mračni svet filma napunjen je vizualno intrigantnim lutkama, koje je majstorski izradio vlastitim rukama, uz pomoć Heather Hanson. Svoju inspiraciju vukao je iz filmova Lavirint (1986) i Mračni kristal (1982), a uticaj je itekako vidljiv u njegovom delu.

Ovaj zanimljiv i simpatičan kratki film u svome središtu ima dečaka kome deda za rođendan pokloni neobičan dar. Dečaka neodoljiva znatiželja odvede u magičnu pustolovinu iz koje mora izvući važne pouke. Prikladnog naslova Lessons Learned, odnosno naučene lekcije, ovaj lutkarski film nakratko će vas odvući u bajkoviti dečji svet.

Podeli:



Preporucujemo