•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Holivudska zvezda u usponu Natalie Burn otvara Dead Lake festival

Pravo se premijere filma „Mehaničar: Povratak“, u kojem igra sa Džejsonom Stejtamom, Džesikom Albom i Tomi Li Džonsom, na Dead Lake festival sa filmom „Strmina“ dolazi nova nada Holivuda Natalie Burn.

Natalie Burn je veoma aktivna kao scenarista, producent i glumica na nezavisnoj američkoj filmskoj sceni ali i u Holivudu, gde je imala zanimljive epizodne uloge u filmovima poput „Plaćenici 3“, u kojem igra suprugu Mela Gibsona, i „Mothers and Daughters“ (sa Šeron Stoun, Suzan Saradon, Kurtni Koks…).

Napisala je scenario i producirala horor-misteriju „Awaken“ u kojem je i igrala zajedno sa čuvenom glumicom Daril Hanom, a takođe je imala jednu od glavnih uloga u filmu „Mamula“ Milana Todorovića, uz Franka Nera i Kristinu Klib.

Pored Natalie Burn, koja će otvoriti festival, gosti Dead Lake-a biće i Zoran Dževerdanović i Tomaž Gorkič, producent i reditelj odličnog slovenačkog horora „Idila“, zatim ekipa zapaženog domaćeg filma „Otvorena“ (reditelj – Momir Milošević i glumica Milena Đurović), Kristijan Halman, reditelj švedskog ostvarenja „Sensoria“, Džulijan Ričards – britanski reditelj i prošlogodišnji dobitnik nagrade za životno delo, zatim deo glumačke i autorske ekipe filma „Procep“, Milan Hlebec (vlasnik vinarije Hlebec iz Slovenije), kao i članovi žirija koji će proglasiti najbolji film, dobitnika nagrade Haron: Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija i menadžer Nordijske žanrovske invazije, zatim Tomaž Horvat, direktor slovenačkog festivala Grossmann i Dejan Zečević, renomirani domaći reditelj.

Izuzetno smo srećni što će naš gost biti i rodonačelnik horor žanra na ovim prostorima – poznati srpski reditelj i scenarista Đorđe Kadijević, prvi dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Dead Lake festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti. Nagrada će mu biti uručena na zatvaranju festivala, 11. septembra, a iste večeri biće prikazan i film „Sveto mesto“, u kojem igraju Branka Pujić, Dragan Jovanović, Mira Banjac, Aleksandar Berček, Radoš Bajić i drugi. Pored reditelja Kadijevića, prisustvo projekciji najavili su i neki od glumaca iz filma.

Slikoviti krajolik jezera Palić koji je, pogotovo noću, savršena lokacija za održavanje Dead Lake festivala biće i ovde godine mesto susreta renomiranih umetnika horor žanra sa radoznalom publikom, uz nezaobilazni katalizator – fenomenalna vina iz Srbije i regiona.

Dead Lake 2: Povratak horora i vina, koji će se održati od 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!“ (Pakleno dobar festival) u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, predstaviće relevantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta, a fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima.

Biće prikazano 13 ostvarenja, 8 u konkurenciji za nagradu Haron i 5 u revijalnom segmentu, a festival će otvoriti premijerno u Srbiji film „Strmina“, nova horor senzacija iz „Chilewooda“ sa Natalie Burn (Mehaničar 2, Plaćenici 3, Mamula) u glavnoj ulozi.

S obzirom da je fokus ovogodišnjeg festivala na regionalnoj produkciji, očekuju nas tri kvalitetna ostvarenja koja su ove godine skrenula pažnju javnosti. Poslednjeg dana festivala biće prikazan (van konkurencije) „Procep“ Dejana Zečevića (Srbija/Južna Koreja/Slovenija), prvi srpski naučnofantastični film u kojem glavne igraju Ken Foree, Katarina Čas i Dragan Mićanović, ali i mlada zvezda u usponu Denis Murić (Ničije dete, Enklava). Tu je i odlična domaća horor drama „Otvorena“ Momira Miloševića, kao i slovenačko ostvarenje „Idila“ Tomaža Gorkiča koje prati ekipu čiji se modni foto-šuting u idiličnom planinskom krajoliku pretvara u stravičnu borbu za goli život.

Website:www.atastars.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...