•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Program 'Mladi duh Evrope' Festivala evropskog filma Palic u DKSG

U petak i subotu (9. i 10. septembra) u Amfiteatru Doma kulture „Studentski grad“ biće prikazani filmovi sa ovogodišnjeg programa „Mladi duh Evrope“ Festivala evropskog filma Palić. Gosti Doma kulture biće selektor programa Petar Mitrić, kao i autori filmova „Druga linija“ Nenad Milošević i „Većina duša koje ovde žive“ Igor i Ivan Buharov. Pored filmova ovih autora biće prikazani i kratki filmovi iz selekcije, a projekcije počinju u 20 časova.

Program “Mladi duh Evrope” je posvećen hrabrim i inventivnim autorima jedinstvene poetike i pogleda na filmsku umetnost. Program prikazuje dugometražne igrane, dokumentarne, kratkometražne, eksperimentalne, animirane i sve postojeće forme filma u potrazi za novim filmskim izrazima i mogućom slikom budućnosti filmske umetnosti.

Petak 9. 9.

DRUGA LINIJA

Dokumentarni film

r: Nenad Milošević

Srbija, 2016, 108’

Druga linija je rezultat dugogodišnjeg istraživanja neoavangardne kulturne i umetničke scene s kraja 60-ih i tokom 70-ih godina u Novom Sadu, koja je do danas ostala marginalizovana. Tokom svog kratkog i produktivnog delovanja, pod okriljem Tribine mladih, kuće novosadske avangarde, ovaj umetnički pokret je bio u direktnoj sprezi ne samo sa važnim umetničkim centrima tadašnje Jugoslavije, nego i deo svetskih umetničkih tokova. Državni aparat je surovo intervenisao, zabranjeni su časopisi, smenjeno rukovodstvo... Kako to da je retrogradni mehanizam gušenja i uklanjanja najkreativnijih i najreprezentativnijih progresivnih impulsa u našoj sredini tako aktuelan i danas?

Subota 10. 9.

VEĆINA DUŠA KOJE OVDE ŽIVE

r: Igor i Ivan Buharov

ul: Bagdine Kovač Marija, Durst Peter

Mađarska, 2016, 92’

Čuveni učitelj anarhizma grof Ervin Bathianj pojavljuje se ponovo, 100 godina nakon smrti. Pokušava da oživi svoje teorije i shvata da svet nije ispao onakav kakvim ga je zamišljao. Ne postoji Utopija, društvo bez vladara. Uz pomoć nekolicine istomišljenika pronalazi novu slobodnu školu i počinje da obrazuje novu generaciju koja veruje u solidarnost i saradnju, a ne u represivni sistem. Ali, ideali slobode i jednakosti u koreografima moći bude iste strahove kao i pre 100 godina.

U slučaju kiše program će biti prikazan u Velikoj sali DKSG.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu