•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Al Paćino otkrio veliku tajnu iz filma 'Heat'

Akademija filmskih umetnosti i nauka održala je tribinu povodom 20 godina od premijere filma “Heat”, reditelja Majkla Mana, i odluke da ovo ostvarenje dobije novi master u 4K rezoluciji.

Domaćin večeri bio je poznati reditelj Kristofer Nolan koji je izjavio da je ovaj film veoma uticao na njegovu filmsku karijeru i nazvao ga “američkim klasikom” i “remek delom”.

Na večeri su prisustvovali, pored reditelja Majkla Mana, i glavni protagonisti ovog akcionog trilera, legende Robert de Niro i Al Paćino, a kasnije, u toku večeri, na sceni su im se pridružili i ostali članovi glumačke ekipe: Val Kilmer, Ejmi Breneman, Dajan Venora, Mikelti Vilijamson, kao i deo tehničke ekipe filma.

Veče je bilo posebno, jer su otkrivene neke tajne i zanimljivosti sa snimanja koje ranije publika nije imala prilike da čuje.

Al Paćino otkrio je da je njegov lik, detektiv L.A. policije Vinsent Hana, bio na kokainu.
“Mislim da ovo nikada na glas nisam rekao, ali oduvek sam želeo da kažem, kako biste znali odakle dolazi njegovo specifično ponašanje”, izjavio je Paćino nakon ove informacije koja je mnoge iznenadila.

De Niro je rekao još jednu zanimljivost, da je čuvena scena između njega i Paćina, u kafiću, kada sede jedan naspram drugog i razgovaraju, počela da se snima u jedan sat iza ponoći i da je trebalo oko 20 pokušaja da bude onakva kakva je zamišljena.

Reditelj Majkl Man opisao je glavne karaktere filma “Heat” kao dva čoveka koja su, uprkos tome što su bili na suprotnoj strani zakona, poštovali i divili se jedno drugom zbog posvećenosti onome čime su se bavili na najbolji mogući način.

Još jedna zanimljivost je da je Majkl Man scenario zasnovao na istinitoj priči o kriminalcu Nilu Mekaliju, koji je ubijen 1963. godine od strane njegovog prijatelja, detektiva Čarlija Adamsona.

Paćino i de Niro do sada su snimili tri filma zajedno. Prvi je bio “The Godfather: Part II” (1974.) u kojem je de Niro igrao mladog Vita Korleonea, a Al Paćino njegovog sina Majkla.

Sledio je “Heat” (1995.) nakon kojeg su još jednom radili zajedno u ostvarenju “Righteous Kill” (2008.).

Martin Skorseze, čuveni reditelj i zajednički prijatelj sprema se da ih ponovo okupi u ostvarenju “The Irishman” koje je, nakon mnogo godina pripreme, konačno spremno za produkciju početkom 2017.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila