•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Odabran glumac za ulogu Nikole Tesle

Nikolas Hoult, zvezda filma X-men, mogao bi u budućnosti da se pojavi na malim ekranima u ulozi Nikole Tesle.

Radnja serije "Rat struja", zasnovane na istinitoj priči, biće smeštena u vreme oko 1880. godine i usmerena pretežno na napetu borbu između čuvenog pronalazača Nikole Tesle i Tomasa Edisona, kojeg tumači Benedikt Kamberbač.

U seriji bi mogao da bude zastupljen i poznati događaj iz Teslinog privatnog života, kada mu je Edison obećao 50.000 dolara za redizajn motora i generatora, ali mu se novac nikada nije isplatio. Na podsećanje na dogovor, Edison je odgovorio: “Pa, Tesla, ti ne razumeš naš američki humor“.

Tesla se zatim povukao, a nova borba usledila je kada se čuveni preduzetnik Džordž Vestinghaus, koji je tražio način da celu Ameriku snabde električnom energijom na veliku daljinu, zainteresovao za Teslin sistem naizmenične struje (AC).

U to vreme, Edison, koji je radio na sistemu jednosmerne struje (DC), osvojio je naklonost javnosti "prljavom" kampanjom protiv Tesle i Vestinghausa, kako bi pažnju s njihovog izuma privukao na svoj.

Serija se bavi upravo ovim incidentom, koji je započeo kao bezazleno takmičenje između dva rivala, a završio se nečim krajnje malicioznim.

Tesla je rat ipak osvojio i 1887. godine u Njujorku otvorio svoju laboratoriju u kojoj je radio sve do smrti.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila