•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Domaci dokumentarni film 'Dubina dva' najbolji na najznačajnijem festivalu u Italiji

Dokumentarni film „Dubina dva“ reditelja Ognjena Glavonića osvojio je nagradu za najbolji film na Festival dei Popoli, festivalu dokumentarnog filma u Firenci u Italiji.

Festival dei Popoli, 57. po redu, najstariji je i najveći festival dokumentarnog filma u Italiji. Održan je od 25. novembra do 2. decembra u Firenci, a „Dubina dva“ osvojila je nagradu za najbolji dugometražni dokumentarac u zvaničnoj međunarodnoj konkurenciji, koja je najveće priznanje ove manifestacije.

Žiri je objasnio da je film „Dubina dva“ nagrađen zbog „artikulacije između slika i naracije, putem koje uranjamo u mehanizme masakra i stičemo svest o tome da se tako nešto može dogoditi bilo kad, i bilo gde. Snažna fotografija, izvanredno umetničko delo, dokument o našoj ne tako davnoj istoriji, ovo je film iz kojeg učimo o sebi“.

Dokumentarni film „Dubina dva“ imao je svetsku premijeru u februaru ove godine na Berlinskom filmskom festivalu, i od tada je prikazan na 30 festivala širom sveta, osvojivši 11 nagrada. Film je osvojio gran pri na festivalima u Sankt Peterburgu, Londonu, Palma de Majorci, Kaselu, Prizrenu i Firenci. U narednom periodu, slede projekcije na festivalima u Goi (Indija), Teheranu (Iran), San Kristobalu (Meksiko) i Njujorku (SAD).

„Dubina dva“ je dugometražni dokumentarac Ognjena Glavonića, takođe autora filma „Živan pravi pank festival“. Glavonić je trenutno u pre-produkciji dugometražnog filma „Teret“ koji je dobio podršku francuskog nacionalnog filmskog centra CNC, holandskog Hubert Bals Fonda, švajcarskog Visions Sud Est-a, Hrvatskog audiovizualnog centra, Vojvođanskog pokrajinskog sekretarijata za kulturu i evropskog fonda za ko-produkciju Eurimages.

Vest o nagradi na zvaničnom sajtu festivala:

http://www.festivaldeipopoli.org/en/blog/see_news/2016/miglior-lungometraggio/1062

„Dubina dva” trejler:

„Dubina dva” fejsbuk stranica:

https://www.facebook.com/depth.two/?fref=ts

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...