•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uskoro film o grupi Zabranjeno pušenje

Dokumentarni film o priči tri pokretača mega popularne sarajevske rock grupe i Top liste nadrealista od doba raspada bivše Jugoslavije do danas konačno kreće u bioskopsku distribuciju iz Sarajeva.

Sejo Sexon, Nele Karajlić i Zenit Đozić tri su prijatelja iz sarajevskog naselja Koševo koji su krajem 70-ih i početkom 80-ih kreirali nešto što će narasti u jedan od najvećih muzičkih, kulturnih i multimedijalnih fenomena bivše Jugoslavije.

Rock grupa Zabranjeno pušenje i Top lista nadrealista su i dan danas ostali urezani u modernu istoriju bivše države i današnje Bosne i Hercegovine i predstavljali su od svojih početaka do danas vrstu urbane bune i protesta te satiričnog pogleda na društvenu svakodnevnicu i kroz muziku i kroz pokret Nadrealista.

Priča o nastanku, rastu i dolasku do vrha popularnosti i na kraju do raspada prijateljstva i grupe Zabranjeno pušenje je smeštena u puno veći kontekst raspada bivše Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini, a ispričana je nepristranim pogledom i naracijom autora filma, Gianluce Loffreda.

Poznati italijanski dokumentarista ističe kako ga je priča o fenomenu Zabranjenog pušenja od početka oduševila i kao autora i kao istoričara.

"Sa Zabranjenim pušenjem me upoznao Andrea Postiglione, italijanski novinar i filmaš, i njihova me priča naterala da se ponovo setim slika iz svog detinjstva. Kada sam prvi put upoznao Seju Sexona, Neleta Karajlića i Zenita Đozića pronašao sam ključ naracije istorije. Prijateljstvo, muzika i promene u ljudima su perspektive iz kojih ja mogu gledati na istoriju bivše Jugoslavije. To je film o trojici prijatelja koji su postali rock zvezde u vremenu značajnih istorijskih dešavanja", kazao je Loffredo.

Vrlo uspešni festivalski život, sjajni dokumentarni film o jednom vremenu, muzici, pokretu i ljudima koji stoje iza njega započeo je specijalnom projekcijom na Sarajevo Film Festivalu ove godine a od tada je prikazan sa nepodjeljenim hvalospjevima kritike i uz ovacije publike i na programu festivala u Tuzli i Mostaru.

Regionalna distributerska kompanija Con film je prepoznala kvalitet i važnost kino distribucije filma koji je od takvog značaja za prikaz jednog od najvažnijih multimedijalnih pokreta i rock bandova bivše Jugoslavije i koji svojom pričom sigurno može doseći sve generacije gledatelja pa će se ovo sjajno ostvarenje na početku svoje regionalne kino distribucije od 22. decembra naći na redovnom repertoaru sarajevskog multiplexa Cinema City te naknadno obići sve kino dvorane u BiH a nakon toga i zemalja regiona.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...