•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpski film među najboljim u 2016.

Film "Svi severni gradovi" Daneta Komljena našao se na listi najboljih filmova iz 2016. godinu koji još uvek nisu imali distribuciju u bioskopima, a koju je objavio veb magazin "Film Comment".

Ovaj popularni veb magazin je objavio listu je od 20 najboljih filmova koji su prikazivani na festivalima, ali još nisu ušli u redovnu distribuciju i među odabranima našlo se i debitansko ostvarenje mladog srpskog reditelja.
Film "Svi severni gradovi", kako podseća Filmski centar Srbije, imao je svetsku premijeru u Lokarnu, a zatim je prikazan u Sarajevu i na drugim svetskim filmskim feštama kao što su Filmski festival u Njujorku, Filmski festival u Kotbusu, Medjunarodni festival "Cine de Mar Del Plata".
Beogradsku premijeru film je imao na nedavno završenom Festivalu autorskog filma, a sledeće godine zakazana je projekcija na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu.

Pored toga što je film režirao, Dane Komljen je scenarista i, uz Bobana Kaluđera i Borisa Isakovića, tumač jedne od glavnih uloga.

"Svi severni gradovi" se na listi sajta "Film Comment" nalazi na 15. mestu, i u društvu je, između ostalih, prave rumunske drame "Srca sa ožiljcima", koju je režirao Radu Žude, i "Safari", novog filma čuvenog austrijskog reditelja Ulriha Zajdla. Producent Vladimir Vidić ističe da su "Svi severni gradovi" najbolje plasirani debitantski film u ovom izboru.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila