•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film o 'Lutajućim srcima' ispunio srca Nišlija

“Lutajuća srca – arhiv emocija”, treće ostvarenje produkcijske kuće City marketing centra, imalo je bioskopsku premijeru u Kupini. Snimatelj filma Bojan Jovanović, reditelji Vladimir Ristić i Boban Rajković, izvršni producent Oliver Paunović, brojni novinari i saradnici na dokumentarcu sinoć su se po drugi put, zajedno sa legendarnim triom poklonili niškoj publici. Ovaj dokumentarni film svedoči ne samo o kultnom niškom bendu, već o jednom vremenu koje beleži brojne uspomene i izaziva nostalgiju.

Veče su otvorili protagonisti benda Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i njihov muzički saradnik Vlada Crnomarković. Odsvirali su nekoliko najpoznatijih pesama, poput “Jefimije”, “Još malo”, “Putnika”. Iako “Lutajuća srca” ne postoje već nekoliko decenija, sinoć su okupili brojnu publiku, stariju i mlađu koja je uživala u notama koje se danas retko čuju.

“Lutajuća srca – arhiv emocija” je prvi put prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima, a sada je, kako kaže glavni vokal, Spomenka Đokić predstavljen u intimnijoj atmosferi jer su u publici bili ne samo poštovaoci njihove muzike, već i brojni prijatelji. Tako su se na bini neposredno pre projekcije našli poznati niški novinar i publicista Timošenko Milosavljević i glumci Desimir Stanojević, Ivana i Miroljub Nedović. Svako od njih je kratkim nastupom najavio dokumentarac o muzičkom sastavu čije pesme žive preko 4 decenije.

Bend se sastao 1970. godine, ali su karijeru otpočeli 1972. na Omladinskom festivalu u Subotici gde su sa pesmom “Još malo” osvojili prvo mesto publike i nagradu za najbolji tekst. Naredne godine dobijaju nagradu Saveza kompozitora Jugoslavije za pesmu “Jefimija”. Svojom muzikom predstavljali su nas i u Svetu, ali su pronašli svoje mesto i u filmskoj muzici komponujući za ostvarenje “Košava” i TV seriju “Partizani”.

Oni koji su odrastali uz njihovu muziku, govore kako su i u ono vreme bili jedinstveni po načinu na koji izvode svoje kompozicije. I sami su svesni toga, pa je Miroljub Jovanović, Nišlijama poznatiji kao Mika Tambura u šaljivom obraćanju publici rekao da pesma “Jefimija” ima više akorda nego celokupni opus turbo-folka u poslednjih desetak godina. Za numeru “Još malo”, tekstopisac Mika kaže da je plod davne ljubavi koja im je svima promenila život.

City marketing centar, producent filma o neponovljivim “Lutajućim srcima” prepoznao je koliko je važno da se čuje njihova priča koja podseća na prave vrednosti i muzički uspon Niša u drugoj polovini 20. Veka. U filmu se osim Spomenke, Mike i Minje pojavljuju i mnoge poznate ličnosti koje govore o muzičkom doprinosu “Lutajućih srca” u Jugoslaviji 70-ih godina. Neki od njih su Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Radoš Bajić, Rade Radivojević, Bilja Krstić i mnogi drugi.

Četvrti dokumentarni film koji će producirati City Marketnig Centar je film o legendarnoj niškoj HIPI DOLINI, najavio je direktor CMC, Oliver Paunović na sinoćnjoj promociji filma o „Srcima“.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila