•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Blade Runner (1982)

Da li androidi sanjaju električne ovce?

Ovo pitanje postavio je Filip Dik, američki književnik u istoimenom romanu iz 1968. godine. Skoro petnaest godina kasnije, na osnovu ove knjige, Ridli Skot je snimio svoj najpoznatiji film "Istrebljivač" ( "Blade Runner").

U ovom naučno fantastičnom filmu specijalni policajac dobija zadatak da eliminiše humanoidne robote koji su u bekstvu nakon pobune. Smešten u nama sad već blisku budućnost, ovaj film zapravo predstavlja snažnu dramu o prolaznosti života i o večitoj želji da on traje bar malo duže.

Glavnu ulogu namćorastog policajca dobio je čovek kojem ta uloga najprirodnije i leži - Harison Ford. Ovo je možda i jedina glavna uloga u kojoj Ford, za razliku od drugih svojih ostvarenja, nije lik koji je superiorniji u odnosu na svoje suparnike. Pored Forda, tu su i Šon Jang, Rutger Hauer i drugi. Hauerove poslednje reči u filmu: ''Svi ti trenuci će nestati u vremenu, kao suze na kiši'' predstavljaju jednu od najpopularnijih izgovorenih rečenica u istoriji filma.

Ukoliko vam je ovaj film slučajno promakao i niste ga do sada pogledali, a bili ste na rubu da zaplačete dok ste gledali kako Edvard Furlong spušta Švarcenegera u topljeni čelik na kraju filma "Terminator 2", onda je ovo film koji će vam se sigurno dopasti.

MM
Žanr:drama, sf, triler
Godina:1982
Reziser:Ridley Scott
Scenario:Hampton Fancher, David Webb
Uloge:Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara i osvojenih 9 drugih nagrada
Box office:28
Studio:Warner Bros
Zemlja:United States
Website:bladerunnerthemovie.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...