•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sleuth (1972)

Da li ste ikada gledali triler sa samo dva glumca?

Ako niste, onda je film "Njuškala" ( "Sleuth" ) Džozefa Mankievica, iz 1972. godine, pravi izbor.

Izvanredna psiho - drama sa samo dva glumca. Pisac krimi romana namešta igru mladom ljubavniku svoje žene kako bi je privoleo nazad. Punih 138 minuta, Lorens Olivije i Majkl Kejn zabavljaju gledalište neverovatnim dijalozima koji predstavljaju srž i osnovu ovog filma. Sam film se još uvek visoko kotira na Top 250 listi najboljih filmova svih vremena.

Film je doživeo rimejk 2007. godine, režirao ga je Kenet Brana a glume Džad Lou i ponovo Majkl Kejn, ali ovoga puta u ulozi pisca. Smešten u savremeno doba, puno raznih novotarija, scenario je doživeo izvesne promene, stil režije i poigravanja kamerom od strane Keneta Brane doprineo je i da film traje 52 minuta kraće od originala. Iako kraći, nije znatno oštećen po pitanju radnje, tako da gledalac može da uživa u nadmudrivanjima bez osećaja da je za nešto uskraćen. RImejk filma iz 2007 nije dobio visoke ocene poput originala, ali, zahvaljujući sjajnim interpretacijama Majkl Kejna i Džad Loua, film je neobično zabavan tako da predstavlja dobro rešenje za ubijanje dosade.

MM
Žanr:misterija, triler
Godina:1972
Reziser:Joseph L. Mankiewicz
Scenario:Anthony Shaffer
Uloge:Laurence Olivier, Michael Caine, Alec Cawthorne
Uzrast:PG
Award:Nominovan za 4 Oscara, 6 drugh nagrada
Studio:Palomar Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...