•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Spanish Prisoner (1997)

Poznati američki esejist, dramatičar, producent, scenarista i filmski reditelj David Alan Mamet nominovan je za Oscara za scenarije , najpoznatiji je po svom jedinstvenom spisateljskom stilu koji odlikuju složeni zapleti, slikoviti karakteri, neočekivani obrti i inteligentni, životni i neretko cinični dijalozi. Majstorski koncipirana priča intrigantne savremene tematike, plastično predočeni karakteri likova, vešto zavođenje gledaoca, efektni obrati, sugestivna režija i uverljivi nastupi zvučne glumačke ekipe odlike su ovoga filma.

Usavršivši sistem nadzora svetskog tržišta, projekat koji bi mogao da osigura dominaciju nad svetskim privrednicima, mladi marketinški stručnjak Joseph "Joe" Ross (C. Scott) u pratnji kolege Georgea Langa (R. Jay) stize na karipsko ostrvo St. Estèphe, gde svom šefu Kleinu (B. Gazzara) treba da održi prezentaciju sistema. S Kleinom je na ostrvu i njegova advokatica Susan Ricci (R. Pidgeon), koja se druži s FBI-evom agenticom Pat McCune (F. Huffman). Kad tog popodneva privatnim avionom na ostrvo stize bogati poslovni čovek Julian "Jimmy" Dell (S. Martin), Susan skreće Joeu pažnju na neobično Dellovo ponašanje.

Isprva sumnjičavi jedan prema drugome, Joe i Dell se ubrzo zateknu u ugodnom razgovoru, pa ga bogataš pre povratka u New York zamoli da njegovoj sestri ponese rođendanski dar. Kad ga Susan tokom leta podseti na mogućnost da se u Dellovu paketu nalazi droga, Joe otvora paket i slučajno pocepa knjigu koju Jimmy šalje sestri. Nakon što je u jednoj njujorškoj knjižari zameni za novu, dar ostavi portiru hotela Plaza. Želeći da izgladi nesporazume s ostrva, Joe i Dell se sastaju na večeri u ekskluzivnom klubu u koji uticajni Jimmy s lakoćom učlanjuje mladića. Zadivljen elitnim društvom u kom se odjednom zatekao, Joe primećuje i da mu Susan otvoreno daje do znanja da joj se sviđa. Ne sluti, međutim, da sve što mu se događa i nije onakvo kakvim se čini.

U ozbiljnoj ulozi nastupa komičar S. Martin (Prljavi pokvareni prevaranti, Nevestin otac, Grand Canyon, Popust na količinu, Pink Panther), nagrađenom Emmyjem i višestruko nominovanom za Zlatni globus, koji se poslednjih godina uspešno dokazuje i kao književnik (Prodavačica). U glavnoj ulozi je C. Scott (Umreti mlad, Ponovo mrtva, Samci, Roger Dodger), a ostali su mu partneri R. Pidgeon (The Dawning, Ujak Vanja, The Winslow Boy), te B. Gazzara (Putovanje prokletih, Veliki Lebowski, Sreća, Afera Thomasa Crowna, Dogville). Filmsku muziku potpisuje stalni saradnik braće Coen Carter Burwell (Arizona Junior, Millerovo raskrsce, Kalifornia, Rob Roy, Fargo, Komora, Šakal, Biti John Malkovich, Tri kralja), a fotografiju Gabriel Beristain (Caravaggio, K2, Blade II).

Žanr:drama, misterija, triler
Godina:1997
Reziser:David Mamet
Scenario:David Mamet
Uloge:Steve Martin, Ben Gazzara, Campbell Scott
Uzrast:PG
Award:3 nominacija
Box office:10.2M USD
Studio:Jasmine Productions Inc., Jean Doumanian Productions, Magnolia Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....