•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'MISTERIOZAN VIRUS IZ SRBIJE' - Nova serija o zombijima koja pomera sve granice

Nova serija “Santa Clarita Diet” koja je premijerno prikazana na Netfliksu, garantuje sasvim nov pogled na sve što se tiče zombija. Ukoliko sjajna glumačka ekipa nije dovoljna da privuče pažnju, možda to učini činjenica da je u pitanju komedija koja na šaljiv način okreće do sad već viđenu tematiku, a na sve to o misterioznom virusu malo je poznato izuzev interesantnog podatka da potiče ni manje ni više nego iz Srbije.

U srži priče su dva prodavca nekretnina, ljubavni tandem Džoel (Timoti Olifant) i Šejla (Dru Barimor). Nakon neuspešne prezentacije jednog zemljišta Šejla umire, ali se nedugo potom vraća u život i postaje zombi.

Dok se njih dvoje bore sa navikavanjem na nov način življenja, serija do kraja desete epizode ne objašnjava mnogo o misterioznom virusu koji ju je zadesio, pa čak ni kako je uspela da ga dobije.

Ipak, Erik, komšija ovog interesantnog para, uspeo je da shvati da zombije pokreću njihove želja, pa da jedino tako i funkcionišu.

Dok je Džoel tražio objašnjenje na osnovu dve fotografije koje opisuju stanje u kojem je njegova žena, saznaje da simptomi podsećaju na antičku kugu koja se dogodila u Srbiji.

Uskoro on dobija i njihov “prevod” zahvaljujući starijoj gospođi Novak, pa je tako rečeno da je značenje prve “Čovek jede čoveka da bi preživeo”, a druge, na kojoj je prikazana osoba koja povraća, “Bez leka, čovek će umreti”.

Ona objašnjava da slike potiču iz priče namenjene za plašenje dece, koju je čula kao devojčica o selu u Srbiji u kom se stvaraju čudovišta, a koje naziva “Pozega”, po svemu sudeći aludirajući na Požegu, dok ukoliko se ista epizoda pogleda sa prevodom ipak stoji naznačeno “Pozica”. Novak dodaje da je sve to zapisano u staroj knjizi u kojoj možda postoji i nešto što bi moglo da pomogne Šejli, ali da ona sumnja u verodostojnost svega navedenog, javlja “Biznis insajder“.

U potrazi za lekom, ovaj par prolazi kroz neverovatne događaje, dok se komedija i horor neprestano smenjuju.

Uz glavne glumce, u seriji glume i Tomas Kraford, Kristina Feraro, Natali Morales i mnogi drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....