•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoreno 67. izdanje Berlinalea

U glavnom gradu Nemačke večeras je otvoren 67. flimski festival Berlinale. Crvenim tepihom prošetale su poznate osobe iz sveta filma i mode, a mnogi su odlučili i da izraze svoje mišljenje o aktuelnim dešavanjima u svetu.

Političarka Zelenih i potpredsednica Bundestaga Claudia Roth pojavila u crnoj haljini na kojoj piše "Unpresidented" aludirajući na pravopisnu sposobnost predsednika SAD-a Donalda Trumpa i njegovo ponašanje kao glavnog zapovednika, i govorila je o slobodi govora, slobodi umetnosti i opiranju nasilju.

Uprkos niskim temperaturama, dame su zablistale u haljinama i sandalama na crvenom tepihu, što je oduševljeno pozdravio direktor festivala Diter Kosslick.

Crvenim tepihom prošetali su Richard Gere koji glumi u filmu "Večera" a koji će biti prikazan u petak, nemačka glumica Sandra Huller, režiseri Wim Wenders, te Schlöndorff i Rosa von Praunheim, zatim zvezde serije "Igre prestola" Sibel Kekilli i Tom Wlaschiha, glumice Maria Schrader, Hannah Herzsprung, Christiane Paul i Heike Makatsch.

Na Trumpov račun našalila se i popularna nemačka komičarka Anke Engelke koja je pitala goste koji su doputovali iz drugih zemalja sveta: "Da li ste ovde zbog festivala? Ili vas neko sprečava da se vratite kući?", što je nasmejalo publiku.

Na otvorenju se obratio i gradonačelnik Berlina Michael Muller.

"Nakon pada Berlinskog zida rekli smo da zidovi više nikada neće razdvajati ljude. Sada tako mislimo više nego ikada", naglasio je.

Berlinale je otvorila francuska drama "Django" režisera Etiennea Comara koja takođe sadrži političke segmente. Film donosi istinitu priču o kompozitoru i jazz gitaristi Djangu Reinhardtu koji je kao pripadnik manjinskog naroda Sinti bio prisiljen da napusti Pariz tokom okupacije nacista u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnji žiri čine Maggie Gyllenhaal, Diego Luna, Julia Jentsch, Wang Quan’an, Dora Bouchoucha Fourati i Olafur Eliasson, a oni će dodeliti osam nagrada uključujući i Zlatnog medveda. Filmovi u trci za ovu nagradu sadrže političke teme.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila