•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oskar izmakao filmu 'La La Land' - Nagrada za 'Mesečinu'

Drama o gej crnim muškarcima nadjačala je favorita “La La Land” i osvojila glavnu nagradu Američke akademije za nauku i film koja je po 89. put dodeljena u Dolbi teatru u Holivudu.

U jednom od najneprijatnijih trenutaka u istoriji Oskara, Fej Danavej i Voren Biti su proglasili pogrešnog dobitnika. Njima je neko predao pogrešnu kovertu u kojoj je bila kartica sa napisom “La La Land”, preostala od proglašenja dobitnice nagrade za najbolju žensku ulogu.

Greška je ispravljena tek pošto je veći deo ekipe filma “La La Land” preuzeo svoje nagrade.

“Nisam imao nameru da se šalim”, objasnio je Biti i rekao da je “sve zbog toga što je predugo gledao u Fej”.

“Mesečina”, koju je režirao Beri Dženkins, je adaptacija neobjavljenog dramskog teksta Tarela Alvina Mekrejnija koju je kritika već hvalila zbog originalnog predstavljanja crnih gej tinejdžera u Majamiju.

Premijerno je prikazana na Telluride festivalu prošle godine i osvojila niz nagrada, uključujuči i Zlatni globus za najbolju dramu.

Mjuzikl “La La Land” reditelja Dejmijena Šazela, veliki favorit za Oskara sa 14 nominacija, osvojio je šest nagrada.

Šazel je sa 32 godine postao najmlađi reditelj koji je dobio Oskara za najbolju režiju, dok je njegov film dobio i nagrade za najbolju glumicu (Ema Stoun), scenografiju, fotografiju, originalnu pesmu i najbolje izvođenje pesme.

Ovogodišnju ceremoniju dodele Oskara otvorio je Džastin Timberlejk izvođenjem pesme “Can’t Stop the Feeling” iz filma “Trolovi”.

Voditelj ovogodišnje dodele, komičar Džimi Kimel, u uvodnoj reči se našalio da prenos prati 225 zemalja “koje sada mrze Ameriku”, a onda “bocnuo” Mela Gibsona rekavši da “to nije čovek koji sad treba da nas ujedini”.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...