•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

SPORNI GEJ MOMENAT: Zabranjen film 'Lepotica i zver'

Prikazivanje novog Diznijevog filma “Lepotica i zver” odloženo je u pretežno muslimanskoj Maleziji, uprkos odobrenju zvaničnika da film može da se prikazuje u bioskopima uz manju cenzuru “gej momenta”.

Film se neće prikazivati niti će biti menjan zbog prikazivanja u Maleziji, saopštili su filmski distributeri.

Predsednik Odbora za cenzuru Abdul Halim rekao je da ne zna zašto je prikazivanje filma odloženo. Halim je kazao da su scene koje promovišu homoseksualnost zabranjene u Malezijii i dodao da film nije prikladan za gledaoce mlađe od 13 godina.

Vlasti u Maleziji 2010. godine su olabavile zakone koji su predviđali oštru cenzuru i zabranu seksualnih i religijskih sadržaja u medijima.

Nova pravila dozvoljavaju prikazivanje homoseksualnih likova na fimu, ali samo ako su predstavljeni u negativnom svetlu, dok se sodomija kaznjava zatvorskom kaznom do 20 godina i šibanjem.

Rusija je ranije odobrila emitovanje novog Diznijevog filma, uprkos primedbi da film prikazuje homoseksualne likove i sadrži elemente seksualne propagande.

Odluka je doneta nakon što je ruski političar Vladimir Medinski uputio pismo ministru kulture u kojem je obrazložio da film ne sme da se prikazuje u ruskim bioskopima ukoliko se utvrde “elementi seksualne propagande”.

Medinski je u pismu, čiji su sadržaj objavile “Ria Novosti”, protestovao zbog “otvorene i besramne propagande greha i seksualne perverzije pod maskom bajke”.

Film iz Diznijeve produkcije, koji je igrana verzija animiranog crtaća iz 1991. godine, ne preporučuje se deci bez nadzora roditelje. Jedan od glavnih negativnih likova u filmu doživljava “ekskluzivni gej momenat”.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...