•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fatherland (1994)

Poznati američki reditelj Mike Nichols (Ko se plasi Virginije Woolf?, Diplomac, Closer), poreklom berlinski Jevrejin ruskih korena, otkupio je filmska prava za adaptaciju intrigantnog romana Roberta Harrisa koji je pošao od pretpostavke da je nacistička Nemačka dobila Drugi svetski rat u Evropi, s izuzetkom evropskog dela SSSR-a. Filmska verzija romana napet je i uzbudljiv triler s izvrsnom glumačkom ekipom koju predvode Rutger Hauer i Miranda Richardson. Međutim, kako nijedan hollywoodski studio nije bio zainteresovan za projekat, film je na kraju realizovan u televizijskoj produkciji, najprestižnijoj - ambiciozne američke TV kuće HBO.

Nakon kraha invazije na Normandiju 1944. Amerikanci i ostali saveznici povukli su se iz rata, a Hitlerova Nemačka zagospodarila je Evropom s izuzetkom Staljinovog Sovjetskog Saveza, s kojim već decenijama vodi iscrpljujući rat. Godina je 1968. i Hitler žudi za američkim savezništvom protiv SSSR-a, ali to savezništvo, za koje je itekako zainteresovan i aktuelni američki predsednik Joseph Kennedy, moglo bi biti ugroženo ako dođe do saznaje o holokaustu. Da se to ne bi dogodilo, čelnici Gestapa spremni su da uklone sve potencijalno opasne svedoke, pa i da lažiraju samoubistva uglednih nacista koji bi mogli da prave probleme. Dva takva navodna samoubistva istražuje SS major Xavier March, koji nema nikakva saznanja o holokaustu, a iznenadna saveznica postaje mu američka novinarka Charlie Maguire, koja je došla u Berlin sledeći posetu Josepha Kennedyja Hitleru...

Filmska verzija romana napet je i uzbudljiv triler s izrvsnom glumačkom ekipom koju predvode Rutger Hauer (Blade Runner, Meso i krv, Slepa ljutnja, Ogrlica) i Miranda Richardson (Plačljiva igra, Nezaboravni april, Kansas City). Hauer je bio nominovan za Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u TV filmu ili seriji, a Richardson za istu nagradu u kategoriji najbolje sporedne glumice. Specijalni vizualni efekti u filmu su bili nominovani za nagradu Emmy.

Žanr:drama, romansa, sf
Godina:1994
Reziser:Christopher Menaul
Scenario:Robert Harris, Stanley Weiser
Uloge:Rutger Hauer, Miranda Richardson, Peter Vaughan
Uzrast:TV-MOVIE
Award:Zlatni Globus, dve nagrade i 5 nominacija
Studio:Eis Film, Home Box Office (HBO)
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....