•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shopgirl (2005)

Priča o Mirabelle, Rayu i Jeremyju ispričana je uz naratora čija je naracija na početku i na kraju otkriva unutarnju motivaciju protagonista, koja je u igranom delu diskretno i suzdržano naznačena. Odnos između Raya i Mirabelle ma koliko bio kliše - mlada devojka i bogati muškarac zrelih godina - ujedno je i jedinstvena ljubavna priča kakve sve ljubavne priče moraju biti.

Mlada Mirabelle Buttersfield (C. Danes) ni po čemu nije tipična devojka kakva je većina ostalih prodavačica u Saksu Fifth Avenue, skupoj prodavnici na Beverly Hillsu. Mirabelle je umetnica, slikarka, a kao prodavačica zarađuje za život. Sklona je sanjarenju i po prirodi je povučena i tiha. U Saksu radi na odeljenju rukavica. Jednom prilikom za njenim pultom se pojavi bogati stariji muškarac koji bira ženske rukavice i nju moli da mu pomogne u izoru. Sutradan iznenađena Mirabelle pred svojim vratima nađe luksuzno zamotan paket sa skupim rukavicama i porukom: "Želeo bi vas pozvati na večeru". Tih dana Mirabelle je upoznala i mladića svojih godina, Jeremyja (J. Schwartzman), siromašnog prodavača zvučnika i neostvarenog muzicara. Jeremy je pomalo tip klovna, deluje šašavo, ali se ispod zvrkastog ponašanja krije toplo srce. Mirabelle pristaje na večeru s bogatim muškarcem, Rayom Porterom (S. Martin), i očarana je njegovim ponašanjem i pažnjom koju joj ukazuje...

Ovaj izvrstan ljubavni film snimljen je prema kratkoj priči Stevea Martina. Neobično senzibilan, sve "velike" osećaje, kao i erotske scene, više naznačava nego što otkriva, čime od početka do kraja zadržava napetost priče i odnosa. Iako je reč o ljubavnoj drami, scenario je vrlo duhovito napisan i ima više vrhunskih komičnih dijaloga i scena.

Uloga Mirabelle jedna je od najboljih uloga C. Danes, koja je bila nominovana za nagradu Satellite, kao i J. Schwartzman za sporednu ulogu, kao i Steve Martin za scenario.

Žanr:drama, romansa
Godina:2005
Reziser:Anand Tucker
Scenario:Steve Martin
Uloge:Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman
Award:1 nagrada i 7 nominacija
Studio:Touchstone Pictures, Hyde Park Entertainment, Brass Hat Films Slate 1 Shopgirl
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...