•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najznačajnije okupljanje vrhunskih evropskih profesionalaca iz oblasti promocije i prodaje kreativne dokumentaristike u regionu Zapadnog Balkana

Jubilarno 10. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje će biti održano od 8. do 15. maja 2017. godine, obeležiće brojni noviteti i vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike.

Najveća novina jeste da će u vreme trajanje Beldocs-a u Beogradu biti održan i Beldocs market, kofinansiran sredstvima programa Evropske unije Kreativna Evropa, kojeg je prvi put podržao Media program, najveći i najznačajnijih Evropski fond, u okviru koga postoji mogućnost za pomoć u četrnaest kategorija – od razvoja projekata do edukacije i pomoći festivalima. Tako će Beldocs, kao jedini festival dokumentarnog filma u regionu sa marketom, postati mesto na kome će profesionalci u ovoj oblasti jednom godišnje biti u prilici da se suočavaju i upoznaju sa potencijalnom potražnjom u regionu, kao i svim aktuelnostima. To će biti jedinstven market, koji će otvoriti vrata svojim emiterima, kako bi prodavali svoje filmove i kako bi se otvarale nove mogućnosti za filmske dokumentariste.

Beldoks Market 2017 će biti održan u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, od 8. do 12. maja. Projekat će uključiti učešće 12 agenata prodaje iz Evrope i sveta (Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Danska, Izrael, Austrija, Kanada), 15 menadžera za akvizicije sa televizija u regionu Zapadnog Balkana, i dvadesetak predstavnika festivala, producenata i novinara.

Agenti prodaje će predstaviti dokumentarne filmove koje imaju u svojoj ponudi prisutnima, dok će producenti sa ovih prostora imati priliku da uspostave direktnu komunikaciju sa tim agentima. Razgovori, tribine, one to one sastanci, organizovana neformalna druženja održavaće se tokom trajanja Beldoks Marketa.

Direktor Evropske dokumentarne mreže, Pol Pauels, biće moderator razgovora, a Piter Jeger, jedan od najznačajnijih stručnjaka u oblasti marketinga i distribucije kreativnih dokumentaraca, će održati predavanje za filmske profesionalce iz Srbije i druge goste.

Beldoks market će biti prilika za domaće autore da predstave svoje work in progress projekte kreativnih dokumentaraca zastupnicima iz Evrope i televizijskim urednicima iz regiona.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila