•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

To Live and Die in L.A. (1985)

Ovaj napeti krimić delo je Williama Friedkina, reditelja kult filmova kao što su "The French Connection" i "Sorcerer". Film se smatra jednim od najpoznatijih dela Neo-Noir žanra a odlična gluma dvoje glavnih zvezda dodatno je začinila ovo zanimljivo ostvarenje.

Richard Chance (W. L. Petersen) i Jim Hart (M. Greene) su tajni agenti koji u Los Angelesu već sedam godina uvek rade zajedno. Ako ne čuvaju američkog predsednika, onda rešavaju najteže kriminalne slučajeve. Šest meseci su za petama inteligentnom i beskrupuloznom Ricku Mastersu (W. Dafoe) koji krivotvori velike količine novca, ali nemaju dokaza protiv njega. Dva dana pre penzionisanja Jim sam pronalazi mesto gde Masters falsifikuje novac, ali ovaj ga ubije. Jim je bio i najbolji Richardov prijatelj. Richard će odsada da radi s drugim kolegom, Johnom Vukovichem (J. Pankow). Hapšenje Mastersa nakon Jimove smrti doživljava kao ličnu stvar. Na aerodromu on i Vukovich hapse Carla Codyja, Mastersovog kurira. Codyja u zatvoru poseti Masters i saznaje da ga je prevario advokat Max Waxman (C. Allport) koji je obično distribuirao novac. Za to vreme Richard i John paze na advokatovu
kuću, ali Masters uspeva da ga ubije...

"Živeti i umreti u Los Angelesu" režirao je američki reditelj William Friedkin (r. 1939.). Njegova dva najpoznatija filma su "Francuska veza" (1971) i "Egzorcist" (1973). Kao što publika pamti "Francusku vezu" po fantastičnoj poteri detektiva u automobilu za zločincem u podzemnoj željeznici, tako će i "Živeti i umreti..." sigurno pamtiti po poteri automobilima po autoputu, ali u suprotnom smeru. "Živeti u umreti u Los Angelesu" izvanredno je snimio Robby Muller, dugogodišnji snimatelj Wima Wendersa.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1985
Reziser:William Friedkin
Scenario:Gerald Petievich, William Friedkin
Uloge:William Petersen, Willem Dafoe, John Pankow
Award:3 nagrade
Studio:SLM Production Group, New Century Productions, United Artists
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...