•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

SVEČANO ZATVARANJE BELDOCS FESTIVALA I DODELA NAGRADA

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs ima čast i zadovoljstvo da vas pozove na svečano zatvaranje jubilarnog 10. Beldocs festivala, koje će se održati u ponedeljak, 15. maja u 20.00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Nakon dodele nagrada najboljim filmovima srpske i međunarodne projekcije, kao i dodela povelja, festival se zatvara filmom „Pariska opera“, francuskog reditelja Jean-Stéphane Bron-a.

Naizmenično ironična, vedra i okrutna, kombinacija muzike i baleta, „Pariska opera” u središte pažnje stavlja veliku strast, i prikazuje priču o životu iza scene na jednoj od najprestižnijih institucija za performativne umetnosti u svetu.

Pre filma „Pariska opera”, od 18 časova u Velikoj sali Doma omladine biće prikazan film „Jugoslavija: druga strana ogledala” nakon kojeg će publika imati prilike da razgovara sa autorkom, Mirjanom Bojić Walter.

U dva filma, ovaj dokumentarac prikazuje stvaranje i dezintegraciju, koja se odvijala u naše doba, susedne evropske zemlje, zvane Jugoslavija. Prvi deo bavi se periodom od 1918. do 1980. godine kada je umro Maršal Tito, i istražuje okolnosti koje su uticale na formiranje Jugoslavije, kao i godine jedinstva pod okriljem Titove verzije komunizma. Drugi deo (1980.-2001) bavi se katastrofalnim okolnostima koje su pogodile zemlju u periodu od raspada komunizma do njenog konačnog kolapsa koji se odvijao kroz pet bratoubilačkih ratova. Utkano u drugi deo je i istraživanje sadašnjeg stanja stvari u bivšim jugoslovenskim državama, iz koga se mogu izvući ključne pouke za savremene separatističke borbe u Ukrajini i u drugim krajevima sveta.

Link: http://beldocs.rs/filmovi/jugoslavija-druga-strana-ogledala/

Takođe, zbog velikog interesovanja, publika će još jednom imati priliku da pogleda neke od najposećenijih filmova na Beldocsu u okviru programa „Beldocs na bis“, u ponedeljak 15. maja u dvorani Kulturnog centra Beograda. Od 17 časova na programu je film Tomera Hejmana „Mr. Gaga“, od 19h film „Ingrid Bergman: Njenim rečima“ Stiga Bjorkmana i od 21 čas film Alesandra Melacinija „Ćićolina, kuma od skandala“.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu