•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

INTERAKCIJA - 10. i 11. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI KAMP

Dom kulture Studentski grad

Petak, 9. jun, 20.00, Mala sala

INTERAKCIJA - 10. i 11. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI KAMP

Program predstavlјa: Dejan Petrović, profesor režije dokumentarnog filma Akademije umetnosti, reditelј i osnivač kampa Interakcija

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart, od 2006. godine realizuje se Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija, u okviru koga studenti filmskih

škola iz celog sveta, tokom tronedelјnog boravka u zapadnom delu Srbije snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Pored produkcije filmova realizuju se i prateći programi, koji uklјučuju projekcije filmova, muzičke i sportske aktivnosti. U desetogodišnjoj realizaciji kamp je imao 189 učesnika iz 47 zemalјa i 86 filmskih škola. Snimlјeno je 38 dokumentaraca, od kojih je osam osvojilo deset nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

UKRAS SVETA

r: Stefan Krasić

Srbija, 2015, 14’

Energija koju porodici Pečenković iz Prelјine kod Čačka daju dva para blizanaca postaje vodilјa na životnom putu.

HOD PO ŠINAMA

r: Atefeh Kademolreza

Srbija, 2015, 9’

Ljubavna priča ispričana dečjim jezikom. Priziva sećanje odraslog čoveka i vodi ga do detinjstva, baš kao i jedno putovanje vozom.

GRAD

r: Angel Linares

Srbija, 2015, 16’

Stanka je stara baka, bavi se polјoprivredom i živi u selu nadomak Užica. Nemanja je zaposlen u Hidrometeorološkom centru, na vrhu planine, takođe u blizini Užica. Nјihov život povezuje vreme i veoma neobičan način na koji pokazuju svoju lјubav prema prirodi, zemlјi i lјudima koji ih okružuju.

RUŠEVINE

r: Pavel Rižijak

Srbija, 2016, 10’

Ovaj film je priča o zaboravlјenim rimskim termama, o načinu ophođenja društva prema

sopstvenom istorijskom nasleđu. Priča postavlјa mnoga pitanja, između ostalog i o važnosti onoga što ostaje za nama kao lјudima koji ne poštuju sopstveno kulturno blago. Ovaj film je opomena.

KORENI

r: Ana Korc

Srbija, 2016, 16’

Tri priče, tri pojedinca koji stvaraju život pomoću ruku. Ruke kao motiv nade su upravo ono što ih povezuje, kao i okruženje u kojem deluju.

ZVUK LAMPAŠA

r: Antonija Milčeva

Srbija, 2016, 13’

Dragan radi kao domar i čuvar u muzeju u Užicu, a nakon posla vodi drugi život. Naime, on u slobodno vreme u svojoj radionici popravlјa stare radio-aparate, i to već preko 20 godina. To je više od hobija, prava strast. Međutim, nemaju svi razumevanja za Draganovu strast, naročito njegovi prijatelјi. Ipak, vreme najviše voli da ispuni popravkom aparata u svom raju žica i zvučnika.

ULAZ SLOBODAN

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...