•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Specijalne filmske projekcije na Kolarcu povodom Svetskog dana muzike

Praznik muzike na dan letnje ravnodnevnice ustanovljen je pre 35 godine, na inicijativu tadašnjeg francuskog ministra kulture Žaka Langa. Od tada se muzika slavi u svim svetskim metropolama. Održavaju se koncerti na otvorenom, muzika osvaja prostore. Ove godine ART BIOSKOP KOLARAC i Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma, 7 VELIČANSTVENIH pripremili su za ljubitelje filma i muzike tri izuzetna filma.

U ponedeljak, 19. juna, u sali ART BIOSKOPA KOLARAC prikazaćemo filmove:
U 18.30 na programu je film „UČITELj I NjEGOV UČENIK", rediteljke Sonje Helman Dolc. Film prikazuje velikog ruskog dirigenta Valerija Gergijeva, koji drži master klas trojici izabranih mladih talentovanih dirigenata. Master klas je održan u Roterdamu. Način na koji Gergijev komunicira sa svojim učenicima, a sve to viđeno iz vizure orkestra, prikazuje dramatične situacije odnosa učitelj - učenik. Film „Učitelj i njegov učenik" vizualizuje prenošenje muzičkog znanja, umetničke forme, zanata, moći i inspiracije. Za sve sladokusce i poštovaoce Valerija Gergijeva, napominjemo da je nedavno gostovao u Beogradu, dirigujući orkestrom Marijinskog teatra. Ovo je jedinstvena prilika da vidimo način na koji ovaj genije prenosi znanje budućim velikanima dirigovanja.

U 20.30 na programu je neobičan film o još neobičnijem instrumentu, čalaparti. „NOMADAK TX", reditelja Raula de la Fuentea, odvešće nas na planetarno putovanje u iskonskom ritmu slika i zvuka jedinstvenog instrumenta, čalaparte. Kao u bajci, putovanje počinje kada dva mlada baskijska muzičara, Alkaic Martinez i Igor Očoa svojom muzikom udahnu život običnim komadima drveta. Jedinstvenost ovog instrumenta je da se svira udvoje i da je muzika koja nastaje neka vrsta dijaloga. Oni dijalog šire svetom, od Indije do Laponije, kroz mongolske stepe do Afrike. U potrazi za jedinstvenim zvukom, prelaze ledena prostvanstva, sibirske lednike i užarene pustinje. Tokom putovanja, oni sreću lokalne muzičare i sa njima stvaraju sasvim nove, neočekivane i prelepe zvuke. Kroz te susrete nastaje neponovljiva muzika, izuzetnog ritma, koja je u stvari dijalog naše planete.
Za svaki film, uvodnu reč će dati Zoran Popović, direktor festivala 7 Veličanstvenih.

Ulaznice po ceni od 250 dinara možete nabaviti na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

U utorak, 20. juna, u 20.30 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine očekuje vas izuzetan film o još izuzetnijem pijanisti, Dejvidu Hejfgotu.
Briljantan uspeh filma „Sjaj", osvajanje Oskara i maestralno glumačko ostvarenje Džefrija Raša, približili su širokoj publici priču o neverovatnom životnom putu pijaniste Dejvida Helfgota, a stvarnom junaku filma doneli svetsku slavu kao jedinstvenoj umetničkoj ličnosti.

Film „PUTOVANjE SA DEJVIDOM HELFGOTOM" je prvi dokumentarac o ovom vanserijskom pijanisti, vudnerkindu, čija karijera je delovala gotovom, posle nervnog sloma koji je preživeo. Ali, kroz isceljujuću snagu muzike i veliku ljubav supruge Džilijen, Dejvid Helfgot pronalazi put u normalan život i na koncertni podijum. Ovaj majstorski napravljen film, vrhunske kamere, zvuka i montaže omogućava nam da se uverimo u neodoljivo zaraznu strast i impulsivnost Dejvida Helfgota. Kao pijanista svira samo ono što oseća, kao osoba govori bez zadrške ono što misli, a u komunikaciji dodiruje ljude u bukvalnom smislu te reči.

Pročišćen i neposredan, podjednako u prizorima sviranja i u situacijama u kojima se ispoljava karakter, hrabar da dopusti životu i junaku da direktno kreira najuzbudljivije, najzabavnije i najneočekivanije scene – ovaj dirljiv, inspirativan film daje nam prodirući uvid u ličnost i muzički život Dejvida Helfgota. Najzad, „HELLO I AM DAVID!" je film o ljubavi: ljubavi prema životu, ljubavi prema muzici – i duboko prožimajućoj ljubavi između dvoje ljudi koji su očaravajući podjednako koliko su različiti.

Ulaznice po ceni od 300 dinara možete nabaviti na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....