•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trostruki oskarovac Daniel Day-Lewis se povlači iz glume

Oskarovac Daniel Day-Lewis, koji je glumio u filmovima "Bande New Yorka" i "Poslednji mohikanac", odlučio je da ode u penziju.

Šezdesetogodišnji glumac objavio je saopštenje u kojem je rekao da više neće da radi u svetu glume te da je to privatna odluka. Iskazao je neizmernu zahvalnost svim saradnicima i publici koja ga je podržavala sve ove godine.

Day-Lewis je osvojio tri Oscara za najboljeg glumca i to za uloge u filmovima "Moje levo stopalo", "Biće krvi" i "Lincoln". Njegova predstavnica Leslee Dart kazala je kako neće više komentarisati ovu odluku.

U svet glume ušao je kao tinejdžer 1971. godine pojavivši se u filmu "Sunday Bloody Sunday". Prvog Oscara dobio je 1990. godine kada je glumio invalida u kolicima Christyja Browna u filmu "Levo stopalo".

Potom su usledili filmovi "Poslednji mohikanac", "U ime oca", "Bokser" i "Bande New Yorka".

Drugog Oscara dobio je 2008. godine za ulogu naftaša Daniela Plainviewa u filmu "Biće krvi", a trećeg za ulogu predsednika Lincolna u istoimenom filmu.

Poslednji njegov film "Phantom Thread" izaći će krajem ove godine.

Podeli:



Preporucujemo