•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angelina Jolie u Keniji o borbi protiv seksualnog nasilja

Slavna glumica, humanitarka i posebna izaslanica UN-ove agencije za izbeglice Angelina Jolie posetila je International Peace Support centar za izbeglice u Keniji i na tribini održanoj povodom Svetskog dana izbeglica održala govor o borbi protiv seksualnog nasilja.

Angelina se u Nairobiju susrela s oko 200 izbeglica koje trenutno žive u sigurnoj kući za žene. Prema saopštenju UNHCR-a te žene su deo inicijative koja radi kako bi im pružila obrazovanje i veštine koje će im pomoći da se osamostale.

"Način na koji ih tretiramo mera je naše humanosti. Na Svetski dan izbeglica molim ljude da razmotre bol i patnju ovih mladih devojaka. Ne samo da su morale pobeći od ekstremnog nasilja i progona, nego su bile zlostavljane", rekla je.

Ovo je Angelinina treća poseta Keniji koja je dom za više od 490.000 izbeglica iz Južnog Sudana, Demokratske Republike Kongo i nekoliko drugih regija.

Tokom 2012. godine Angelina je s bivšim britanskim ministrom spoljnih poslova Lordom Williamom Hagom radila na pokretanju Sporazuma o sprečavanju seksualnog nasilja u cilju okončanja seksualnog nasilja u ratnim zonama, osiguravajući da se počinitelji dovedu pred lice pravde i osiguravajući bolju podršku preživelima širom sveta.

"Stvarnost je takva. Žene i devojke, kao i muškarci i dečaci, i dalje mogu biti žrtve silovanja u konfliktnim zonama, a počinioci prolaze nekažnjeno. U ime žrtava seksualnog nasilja molim se da ovo pitanje postane ozbiljno i lično kako biste iskoristili svoju poziciju i svoj uticaj da širite ovu poruku unutar svojih oružanih snaga i na svim misijama na kojima služite", poručila je slavna glumica.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...