•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ona to zna u Domu omladine Beograda

Sinoć je u beogradskom Domu omladine u okviru poslednje faze snimanja filma “Nebeska tema” realizovana velika scena u kojoj Old Stars Band (u malo izmenjenom sastavu) izvodi pesmu “Ona to zna”.

SrÄ‘an Gojković Gile, Zdenko Kolar, Marko Milivojević, Boris Bunjac i za ovu priliku pojaÄanje - Milorad Miki Ristić, nadahnuto su u Klubu DOB-a izveli novu verziju pesme “Ona to zna” pred publikom saÄinjenom od 100-ak specijalno odabranih statista.

Bez obzira na to što se radilo o snimanju svojstvenom igranom filmu koje ukljuÄuje više ponavljanja scena, zbog snimanja iz razliÄitih uglova sa više kamera, kao i Äinjenici da je sam proces snimanja trajao više od 6 sati (sa pripremom oko 10), svi su se odliÄno zabavljali i tako uÄinili veÄe nezaboravnim.

“VeÄeras smo snimali sa Old Stars Bandom jednu od legendarnih Vladinih pesama 'Ona to zna', i ponovo se potvrdilo da njegove pesme fantastiÄno podižu raspoloženje i da publika koja je veÄeras bila prisutna odliÄno reaguje. Svaka numera koju snimimo me strahovito uverava u to da je Vlada Divljan bio fenomenalan autor i da svi ovi ljudi koji sviraju njemu u Äast na divan naÄin prenose tu energiju. ÄŒekaju nas još u ovom ciklusu dva snimajuća dana: jedan sa Bojanom Vunturišević i jedan sa bendom Minilinija, i onda smo praktiÄno završili snimanje. Sad smo još jedan ogroman korak bliže kraju, vrlo sam srećan što smo ovo veÄeras snimili”, izjavio je reditelj filma “Nebeska tema” Mladen MatiÄević sinoć nakon završetka snimanja.

Dom omladine Beograda je Prijatelj filma “Nebeska tema” i logiÄan partner s obzirom da je bio mesto divnih susreta Vlade Divljana i njegove publike.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena MatiÄevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu uÄestvuju najznaÄajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Äuvenih Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih uÄesnika Äini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viÄ‘en na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sliÄan odnosno srodan svom glavnom junaku - istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantiÄan.

U filmu uÄestvuju Darko Rundek, MomÄilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen JuriÄić Max, SrÄ‘an Gojković Gile, SrÄ‘an Šaper, Goranka Matić, MomÄilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.

Sve informacije o filmu možete pronaći na sajtu - www.nebeskatema.com i Facebook strani - www.facebook.com/NebeskaTema

Promotivni video sa kadrovima iz filma - https://youtu.be/nVDclSfmfW0

Autor fotografija Nemanja ÄorÄ‘evića

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....