•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kontraverzni triler o modernom terorizmu

Ostvarenje „Nokturama“, od režisera Bertrana Bonela, predstavlja provokativni portret pariskih terorista modernog doba. Film detaljno prati grupu mladih ljudi, umornih od društva u kome žive, dok planiraju i izvršavaju seriju teroristiÄkih napada u Parizu.

Oni nisu klasiÄni ekstremisti, već ljudi razliÄitih godina i porekla, što Äini ovaj film još kontroverznijim. Film je „podigao prašinu“, i izazvao razliÄite reakcije, kada je premijerno prikazan prošle godine na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, 10 meseci nakon teroristiÄkih napada u glavnom gradu Francuske.

Indiewire je film ocenio kao „portret radikalnog nasilja, koji gotovo nema sliÄnosti s terorizmom kakvog znamo, ali ipak u nekim trenucima deluje mnogo realnije, baš iz tog razloga.“

Scenario za film je napisao Bertran Bonelo, a u glavnim ulogama ovog trilera našli su se Finegan Oldfild, Vensan Rotje i Hamza Meziani.

Glavni glumac Finegan Oldfild je posetio Beograd prilikom ovogodišnjeg FEST-a, kada je istakao da nije bila ideja da se bave terorizmom, nego pobunom mladih sliÄnom onoj iz 1968. godine. Prema Oldfildovim reÄima, scenario je napisan 2006. godine, ali posle teroristiÄkih napada u Parizu 2015. godine, na film se drugaÄije gleda, i o njemu se drugaÄije govori.

Bertran Bonelo roÄ‘en je 1968. godine u Francuskoj. Radi kao reditelj, scenarista, producent i kompozitor. Njegov kinematografski rad vezuje se za talas Novog francuskog ekstremizma. Njegovi radovi nominovani su za prestižne nagrade na meÄ‘unarodnim festivalima, a film „Sen Loran“ bio je francuski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku 2014. godine.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Nokturama“ od 6. jula u bioskopima Tuckwood, Fontana, i Akademija 28 u Beogradu, CineStar u Novom Sadu, kao i u bioskopu Vilin grad u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu