•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Priča o Erin Brokovič u francuskom stilu

Drama „150 miligrama“, u režiji Emanuel Berkot, je istinita priča o medijskom skandalu koji je pokrenuo Francusku. Film je zasnovan na događajima iz života doktorke Iren Franšon, koja je dospela u žižu javnosti zbog njenog istraživanja o nuspojavama leka za dijabetes.

U bolnici u Brestu, doktorka Iren otkriva direktnu vezu između sumnjivih smrtnih slučajeva i opšte priznatog medicinskog lečenja, čije su nuspojave izazvale smrt više stotina ljudi. Kako bi otkrila istinu ona se odlučuje da se usprotivi jednoj francuskoj zdravstvenoj i farmaceutskoj kući, i razotkrije medijski skandal koji se stvorio oko komercalizacije leka.

Sids Babet Nudsen se našla u glavnoj ulozi jake žene sa izraženim smislom za humor, čime je odmah pridobila publiku. Benoa Mežimel se sjajno snašao u ulozi šefa odeljenja za istraživanja u bolnici, koji je potpuno uvučen u priču Irenine očaravajuće istrajnosti.

Film „150 miligrama“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, na kome je istaknut kao „visoko inteligentan i važan film za gledanje“, jer dokazuje da bilo koji sistem, bez obzira na to koliko je jak, može biti pobeđen zahvaljujući pojedincu ili grupi.

Domaća publika će imati priliku da uživa u ovom ostvarenju od 20. jula u odabranim bioskopima širom Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...