•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera nove serije Dragana Bjelogrlića 'Senke nad Balkanom' na SFF-u

Pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom" autora Dragana Bjelogrlića biće premijerno prikazana na Sarajevo Film Festivalu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Za ovu krimi-misteriju u epohi scenario su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, prenosi Tanjug.

Ogradivši se kako je poslednjih godina teško definisati žanr serija i filmova, Bjelogrlić je rekao da su "Senke nad Balkanom" triler-drama s elementima misterije i istorijska fikcija, pošto su istorijske događaje i ličnosti ubacili u fiktivni svet koji su kreirali.

Ocenio je kako su poslednjih godina serije u svetu postale hrabrije od filmova u pogledu tema kojima se bave i načina na koji im pristupaju i dodao kako je, kada je pre šest-sedam godina dobio teskt od Koprivice, rešio da napravi seriju po ugledu na one koje voli da gleda i koje danas dominiraju svetskim tržištem.

Radnja prve sezone serije "Senke nad Balkanom" smeštena je u burno razdoblje kraja dvadesetih godina prošloga veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature.

U Beogradu, u kome se ukrštavaju i sukobljavaju interesi s različitih strana sveta, glavni likovi, dvojica krimi inspektora, koje tumače Bjelogrlić i Andrija Kuzmanović, suočavaju se s nizom neočekivanih obrta.

Bjelogrlić je najavio da će pilot epizoda u trajanju od sat i po imati premijeru na Sarajevo film festivalu.

Kuriozitet je, prema njegovim rečima, što će iste večeri, 21. oktobra, kada počinje emitovanje serije na RTS-u, prva epizoda od ukupno 11, biti prikazana i na televizijama u Makedoniji, Crnoj Gori, BiH.

U seriji igraju Aleksandar Galibin, Žarko Laušević, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Goran Bogdan, Milica Gojković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov, Marko Živić, Iva Kevra i drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....