•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

We Are Marshall (2006)

Godine 1970. gradić Huntington željno očekuje svoju fudbalsku ekipu, ali na žalost, avion u kom je ekipa nikada neće sleteti i sve žitelje ovog grada pokriće crni oblak. Film je snimljen u saradnji sa univerzitetom, Marshall u njihovom kampusu. U filmu glume i Ian McShane, Anthony Mackie i January Jones.

Gradić Huntington je sedište univerziteta Marshall, u kom je fudbal način života. Huntington je i grad koji se u jesen 1970. morao suočiti s tragedijom. Marshallova ekipa "Thundering Herd" ukrcala se na avion kako bi se vratila kući nakon fudbalske utakmice u Severnoj Karolini. Avion se srušio zbog lošeg vremena i 75 člana Marshallovog fudbalsog tima i stožera poginulo je te noći. Nesreća je duboko pogodila grad, posebno univerzitet i studente.

Direktor univerziteta, Donald Dedmon (Strathairn), razmišljao je o ukidanju školskog fudbslskog programa. Umesto toga univerzitet je zaposlilo trenera Jacka Lengyela (McConaughey) sa univerziteta u Ohaju kako bi obnovio redove Marshallovih fudbalera. Lengyel nije neozbiljno shvatio taj zadatak i, radeći rame uz rame s pomoćnim trenerom Redom Dawsonom (Fox), koji je za sekundu propustio fatalni let i jedini preživeo, shvatio je da je njegov posao mnogo više od okupljanja fudbalskog tima – mora da pomogne zajednici i univerzitetu da zaleče svoje rane od tragičnog događaja.

Lengyel i Dawson su brda početnika i fudbalskih amatera pretvorili u takmičarski raspoloženu ekipu koja je 1971. pokazala svetu šta može u legendarnoj utakmici protiv Marshallovog starog suparnika, Univerziteta Xavier.

Žanr:drama, sport
Godina:2006
Reziser:McG
Scenario:Jamie Linden, Cory Helms
Uloge:Matthew McConaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie
Uzrast:PG
Box office:43.5M USD
Studio:Warner Bros., Thunder Road Pictures, Legendary Entertainment
Zemlja:United States
Website:wearemarshalldvd.warnerbros.com
Jezik:engleski
Trajanje:131 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...