•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film inspirisan novinskim naslovima

Pobednik 31. Filmskog festivala Herceg Novi od 10. avgusta u bioskopima

Film „Slava“ je bugarska drama, u režiji Kristine Groževe i Petra Valčanova, koji su, takođe, napisali scenario za film. Ovo je drugo ostvarenje u njihovoj „trilogiji filmova inspirisanim novinskim naslovima“, koja istražuje teme kao što su korupcija, klasne razlike, i ruralno-urbana podela u savremenom društvu.

Slavljen kao heroj od strane vlasti gladne propagande, glavni lik ove drame postaje piun birokratskog sistema.

Canko Petrov, radnik na železnici, pronalazi milion leva na železničkoj pruzi. On odlučuje da čitavu sumu novca vrati u policiju, a država ga nagrađuje s novim ručnim satom, koji ubrzo nakon toga prestaje da radi. U međuvremenu, Julija Staikova, direktor PR sektora u Ministarstvu saobraćaja, gubi Petrov stari „Slava“ sat, koji je nasledio od oca. Tu počinje njegova očajnička borba da povrati svoj stari sat, kao i svoje dostojanstvo.

Na 31. Filmskom festivalu Herceg Novi filmu „Slava” pripale su čak četiri nagrade: Gran pri za najbolji film, „Zlatne mimoze“ za scenario, i žensku ulogu (Margita Goševa), kao i nagrada filmskih kritičara FEDORA.

Film je ukupno osvojio preko 30 nagrada od čega izdvajamo one za najbolji film na filmskim festivalima u Lokarnu i Sofiji.

Domaća publika će imati priliku da pogleda ovo filmsko ostvarenje od četvrtka, 10. avgusta, u bioskopima Tuckwood i Fontana u Beogradu, Eurocinema u Subotici, i Vilin grad u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila