•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Miodragu Miši Miloševiću nagrada Cinema City festivala za doprinos domaćoj kinematografiji

Miodragu Miši Miloševiću nagrada Cinema City festivala za doprinos domaćoj kinematografiji

U petak 1. septembra, na festivalu Cinema City u Novom Sadu, biće uručene nagrade IBIS Mirjani Karanović i Miodragu Miši Miloševiću za njihov neizmeran doprinos domaćoj kinematografiji.

Nagrada za doprinos razvoju domaće kinematografije biće dodeljena Miodragu Miši Miloševiću koji je, pored zapaženog snimateljskog i producentskog rada na više desetina filmova, zaslužan i za afirmaciju velikog broja danas uspešnih domaćih filmskih stvaralaca, koji su prve filmske korake pravili u Akademskom filmskom centru Doma kulture „Studentski grad“. Amaterski je filmom počeo da se bavi u Akademskom kino klubu 1971.

Od 1976. do 2016. vodio je Akademski kino klub (kasnije Akademski filmski centar Doma kulture „Studentski grad“), njegovu produkciju i uređivao programe avangardnog filma i video arta. Od 1982. koncipira i uređuje festival eksperimentalnog i avangardnog filma ALTERNATIVE FILM-VIDEO. Sa Ivkom Šešićem osnovao je i vodio Arhiv alternativnog filma u kome se čuva veliki broj alternativnih i eksperimentalnih filmova ex-Jugoslavije. Organizovao je i selektovao veliki broj retrospektiva srpskog eksperimentalnog filma u svetu. Vodio je multimedijalne radionice i filmske škole Akademskog filmskog centra na kojima je predavao kameru i filmsku i digitalnu tehnologiju. Glavni i odgovorni urednik programa Doma kulture "Studentski grad" bio je od 2001. do 2015. a direktor od 2005. do 2015. Na prvom festivalu Meta filma 2016. u Beogradu, dobio je nagradu Branko Vučićević. Član Udruženja filmskih umetnika Srbije, UFUS i Srpske asocijacije snimatelja, SAS.

Milošević je snimio veliki broj kratkih i dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova, i bio direktor fotografije u igranim filmova, uključujući filmove Želimira Žilnika i Dušana Makavejeva.

Povodom nagrade Miodrag Milošević je rekao za DKSG: Radostan sam zbog nagrade jer je to nagrada svima koji doprinose srpskom filmu istražujući granice filma i same stvarnosti. Neverovatno je da je neko uopšte pratio to što sam radio kao snimatelj s jedne strane i kao neko ko se bavi eksperimentalnim filmom i promoviše ga, sa druge strane. I to sve naizgled na marginama srpskog filma. Eksperimentalni jugoslovenski i srpski film je važan deo naše kinematografije, a Dom kulture je uvek bez rezerve podržavao srpski i jugoslovenski film, a drago mi je da je to i festival Cinema City prepoznao, istakao je Milošević.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...