•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

NAJBOLJI GLUMAC niškog Festivala glumačkih ostvarenja je Nebojša Glogovac

Na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma-Filmskim susretima, koji su se održavali od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, prikazano je 12 filmova u zvaničnoj selekciji, kao i dva filma van konkurencije. Na zatvaranju glumci su dobili zaslužene nagrade i priznanja.

Po prvi put ove godine ustanovljena je nova nagrada za najbolju ostvarenu komičnu ulogu. Nagrada se zove po preminulom glumcu Miloradu Mandiću Mandi. Prvi dobitnik ove nagrade je Nikola Kojo.

„Ova nagrada je čista nepravda jer nije smela da se dodeljuje barem još 50 godina. Nijednu nagradu neću više voleti nego ovu koja nosi ime Milorada Mandića Mande“, rekao je Kojo koji je primio nagradu.

NAGRADE

Najbolji debitant – za lik Lole u filmu „Biser Bojane“ dobila je Vanja Nenadić,

Epizodna ženska uloga – za lik Ane u filmu „Rekvijem za gospođu J.“ dobila je Jovana Gavrilović,

Epizodna muška uloga – Marko Gvero za ulogu u filmu „Stado“,

Povelja za izuzetnu žensku ulogu a proglašena je i za glumicu festivala – Gorici Popović, za lik Stojanke u filmu „Kozije uši“,

Povelja za izuzetnu mušku ulogu dodeljena je Igoru Đorđeviću za ulogu u filmu „Slepi putnik na brofu ludaka“,

Najbolja muška uloga Car Konstantin, za ulogu pesnika laze Kostića u filmu „Santa Marija dela Salute“ dobio je Vojin Ćetković,

„Zahvaljujem se žiriju, ekipi filma, Šotri na hrabrosti da uzme ovako kompleksan posao. Zahvaljujem se publici i nadam se da ćete dolaziti u sve većem broju jer je to razlog da filmovi postoje“, rekao je Ćetković,

Najbolja ženska uloga Carica Teodora, za ulogu Lenke Dunđerski dobija Tamara Aleksić,

Najveća nagrada festivala Gran pri Naisa pripala je Nebojši Glogovcu za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu „Ustav republike Hrvatske“.

„Hvala vama divnoj niškoj publici koji čuvate film i džez, meni to puno znači“, rekao je Glogovac nakon primljene nagrade.

Nakon dodele nagrada biće prikazana prva epizoda serije „Senke nad Balkanom“ i niški dokumentarni film „Hipi dolina“.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...