•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo Ljubiša Samardžić

Ljubiša Samardžić, legenda jugoslovenske i srpske kinematografije. preminuo je u 81. godini života.

Ljubiša Samardžić, legenda jugoslovenske i srpske kinematografije. preminuo je u 81. godini života. Da podsetimo, slavni glumac imao je problema sa zdravljem. U decembru 2016. godine, gospodin Samardžić primljen je Klinički centar Srbije, gde je imao operaciju na mozgu, potvrđeno Novostima.

Posle oporavka u bolnici, on je bio pušten na kućno lečenje.

Ljubiša Samardžić rodio se 1936. godine u Skoplju u porodici rudara koji su radili u rudniku uglja Jelašnica kod Niške Banje. Nadimak mu je bio Smoki. Povremeno je u gimnaziji radio kako bi izdržavao porodicu.

Ljubiša Samardžić je studirao pravo, a potom je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Debitovao je na filmu 1961. godine, gde je igrao u ostvarenju "Igre na skelama".

Veoma brzo je stekao popularnost širom bivše Jugoslavije. Igrao je u brojnim filmovima, kao što su "Bitka na Neretvi" (Novak), "Valter brani Sarajevo" (Zis"), "Bombaši" (Kovač), "Sutjeska" (Stanojko), "Ljubavni život Budimira Trajkovića" (Vojislav Voja Trajković)...

Website:novosti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...