•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpska premijera animiranog filma 'Ježeva kuća' na 14. BALKANIMI

S radošću vas obaveštavamo da će se 14. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA odžati od 3. do 7. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“.

Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne i vizuelno bogate animirane filmove.

Umetnička direktorka festivala Iva Ćirić od preko 400 filmova koji su pristigli na konkurs odabrala je 100 najnovijih animiranih filmova iz 30 evropskih zemalja.

Film koji će otvoriti festival je Ježeva kuća, lutka-film rađen prema slavnoj priči Branka Ćopića rediteljke Eve Cvijanović, u koprodukciji kanadskogNacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobo studija. Desetominutni animirani film Ježeva kuća verno sledi slavni tekst Branka Ćopića i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh (Twin Peaks), a francuske glumica France Castel. Muziku u filmu potpisuje Darko Rundek.

BALKANIMA se otvara u utorak 3. oktobra izložbom ANIMIRANI DNEVNIK - GIF ANIMACIJE autora Vuka Palibrka u 19.30 časova u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“. U Galeriji DKSG u 19 časova biće otvorena izložba ELECTRIC SUMMER DAYS Aleksandre Jovanić, multimedijalne umetnice i profesorke na Fakultetu likovnih umetnosti. Za dobro raspoloženje na otvaranju biće zadužen gudački kvartet A CORDA.

Svečano otvaranje festivala i prvi takmičarski program počinju u 20 časova u Velikoj sali DKSG.

Ulaz na festival je slobodan. Više o festivalu, glavnom i pratećem program, kao i ovogodišnjem žiriju je u prilogu, a za više informacija možete me slobodno kontaktirati.

https://www.youtube.com/watch?v=D5amTzUavCI

Balkanima 2017 - džingl

https://www.youtube.com/watch?v=GZckUiRzMuM

Balkanima 2017 - Competition program teaser

https://www.youtube.com/watch?v=yfRN1jTxp5w

Balkanima 2017 - Dečji program

https://www.facebook.com/events/114729479221127/?ref=br_rs

Fb

Vidimo se na BALKANIMI!

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila