•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera srpskog animiranog filma 'U plavom ključu' Jelene Bešir na Balkanimi

Premijera srpskog animiranog filma „U plavom ključu“ Jelene Bešir na festivalu BALKANIMA

U četvrtak 5. oktobra u 21 čas u okviru takmičarskog programa 14. Evropskog festivala animiranog filma BALKANIMA u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće premijerno prikazan film „U plavom ključu“ autorke Jelene Bešir. Ovaj animirani film je nastao u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“ (AFC DKSG), Veda filma (Skoplje) i Blok filma (Beograd) a zahvaljujući podršci Filmskog centra Srbije i Agencije za film Republike Makedonije.

Lik i delo Ive Andrića su inspiracija za fim koji se pretvorio u priču o haosu ovog sveta. To je intimna priča o autorkinom povratku sviranju klavira posle tri decenije. Ujedno film govori o odnosu stvaraoca i njegovog dela, odnosno o sudaru stvarnosti i iluzije.

„U plavom ključu“, Srbija, Makedonija, 2017.

Režija: Jelena Bešir

Animacija: Nebojša Petrović, Jelena Bešir

Izrada i animacija 3D figure u filmu: Ivan Ivanovski

Direktor fotografije: Nebojša Petrović

Montaža: Balša Bosković, Jelena Bešir

Muzika: Otelo, Jason "Chilly Gonzales" Back u izvodjenju Ana Vasić i Jelena Bešir

Obrada zvuka: Marko Kekezović

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...