•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

American Made (2017)

Barry Seal (Tom Cruise) je TWA pilot koji nije prevazišao onaj stadijum u kojem lažira turbulenciju samo da bi video kako se njegovi putnici štrecaju. Iako voli svoju ženu Lucy (Sarah Wright Olsen), i ponosi se što je muž i otac, Seal takođe ima i svoje divlje lice koje ga tera da čini ludosti kao što je krijumčarenje cigara sa Kube.

Seal sebe smatra maherom, ali njegovi izleti u kriminal nisu prošli neopaženo. Kada mu priđe stranac (Domhnall Gleeson) koji tvrdi da mu je ušao u trag, Seal pokušava da se na blef izvuče iz nevolje. Međutim, ispostavlja se da je stranac, koji se predstavja kao Schafer, agent CIA-e koji nadmašuje pilotova očekivanja. Schafer ne želi da uhapsi Seala – on želi da regrutuje njega, i njegove pilotske veštine, za špijunažu.

Pilot nema puno izbora osim da se upusti u sve to – i to ne samo sa CIA-om. Seal je takođe privukao pažnju latinoameričkih kraljeva droge koji su srećni što mogu da koriste njegove usluge. Njegovo iskustvo u krijumčarenju cigara će mu biti od koristi pošto ubrzo počinje da švercuje i drogu, novac i oružje.

Kako i sam Seal primećuje, ubrzo nakon toga stvari postaju „zaista lude“. A postaje i sve teže da drži sve to u tajnosti od Lucy.

Sa radnjom koja se odvija u periodu sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka koja se zasniva na istinitoj priči, pametno zabavan film „American Made“ predstavlja žestoku kritiku američke spoljne politike koja je maskirana u akcionu komediju. I upravo tu dolazi Cruise: vrlo je verovatno da ovaj film ne bi mogao da bude snimljen bez jedne ovako velike zvezde.

Radeći po scenariju Garyja Spinellija, režiser Doug Liman („The Bourne Identity“) pokreće priču dok pruža kontekst Sealovim ludorijama. Ovo je jedna zaista fascinantna vožnja.

Liman i Cruise su ranije sarađivali na briljantnom naučnofantastičnom filmu koji su mnogi prevideli, „Edge of Tomorrow“. Njihova najnovija saradnja, koja se može pohvaliti jednim od Cruiseovih najboljih i najharizmatičnijih nastupa, zaslužuje da bude hit.

Žanr:akcija, biografski, komedija
Godina:2017
Reziser:Doug Liman
Scenario:Gary Spinelli
Uloge:Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright
Uzrast:PG
Studio:Universal Pictures, Cross Creek Pictures, Imagine Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.americanmademovie.net
Jezik:engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....