•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

JAPANSKO SRPSKI FESTIVAL FILMA

"Koji je tvoj tabu?"

Ovo je slogan četvrtog Japansko - srpskog festivala filma (JSFF) u partnerstvu sa Gebrüder Weiss, koji zaviruje u zabranjene teme savremenog društva Srbije i Japana. Tokom dva dana festivala očekuje vas bogat program koji će kroz različite umetničke forme provocirati na pitanja: Da li još uvek postoje tabu teme? U modernom tehnološkom svetu? Da li smo zaista prevazišli sve stigme i otvorili svoj um za drugačije? Koliko smo se odvojili od nametnutih obrazaca uz koje smo odrastali?

Rasterećen žanrovskog ograničenja, festival će u prostorijama Jugoslovenske kinoteke 14. i 15. novembra predstaviti najbolje kratkometražne filmove na temu "TABOO" koji će potom 5. i 6. novembra biti prikazani u Tokiju. Pored takmičarskog i počasnog filmskog programa, očekuje vas prateći kulturno - edukativni sadržaj.

Prvog dana festivala od 18:00h otvara se kolektivna multimedijalna izložba fotografija, slika, skulptura i videa na temu taboo. U prostoru Jugoslovenske Kinoteke imaćete priliku da vidite izbor radova sledećih umetnika: Dragan Kujundžić, Alisa Matović (Alisa Moler), Irena Fabri, Bojan Đorđević (Omkili Art), Danijela Jović, Katarina Pavlović, Zoran Ćumura, Branislav Radišić i drugi. Specijalni gost izložbe je Yuya Matsuo, prepoznatljiv po svom instagram profilu EseJapan.

Od 19:00h počinje tribina “Taboolarenje” tokom koje će svi posetioci imati priliku da sa 6 govornika zavire u tabue našeg društva. Na bini filmske sale sa vama će lična iskustva o susretima sa tabuima podeliti Biljana Cincarević, Helena Vuković, UG Egal, Sandra Mančić, UG Sunce, LiceUlice, Fumiko Takeshita, Milica Nikolić. Nakon tabularenja bez prećutkivanja od 20:00h kreće takmičarski filmski program i dodela nagrada.

Drugi dan festivala organizatori su pripremili radionice i predavanja. Edukativni program počinje Jazasovom radionicom “Nije TABOO! Zaštiti se! od 17:00h. U okviru tematskog filmskog festivala Unitas fond i Crveni krst Srbije održaće radionicu edukacije i prevencije trgovine ljudima. Tokom radionice biće prikazan film "Posmatrači" koji prati paralelne price tri mlade osobe koje su postale potencijalne žrtve trgovine ljudima. Trgovina ljudima, a naročito decom i mladima je dramatičan, surov i složen oblik nasilja nad mladima i istovremeno jedno od najtežih krivičnih dela protiv čovečnosti.

Jedan od preporučenih sadržaja za sve ljubitelje Japana kreće "3000 karaktera: Japan i Srbija, razgovori putnika" tokom koje će publika uživati u predavanju i zanimljivim pričama već čuvenog Tatsuye Hirana, poreklom iz Japana a trenutno jednog od omiljenih profesora Univerziteta u Beogradu.

2017. godine, cilj JSFF-a je da osvesti, preispita i uporedi lične i društvene tabue.

Ovo nije samo susret japanske i srpske kinematografije, već susret dve različite kulture kroz univerzalni umetnički jezik kojim autori multimedijalnih sadržaja komuniciraju sa publikom u Beogradu i Tokiju. Kako ističu članovi udruženja CultCrave, JSFF autorima omogućava prostor za ličnu promociju i međusobnu saradnju na novim projektima i tako jača kulturnu razmenu između Srbije i Japana.

ZVANIČAN PROGRAM:

14.11.2017.

18:00 Otvaranje multimedijalne kolektivne izložbe srpskih i japanskih autora na temu TABOO
19:00 Taboolarenje - tribina - Japansko srpski festival filma / Oni ruše tabue - gosti iz Srbije i Japana pričaju o ličnim iskustvima
20:00 Filmski program / Svečano otvaranje, dodela nagrada i takmičarski program

15.11.2017.

17:00 "Nije TABOO! Zaštiti se!" HIV - kontracepcija i zaštita? Dokle smo stigli? / radionica JAZAS
18:00 "Ne posmatraj, reaguj! Ljudska bića nemaju cenu!" / radionica UNITAS FOND i CRVENI KRST - prevencija i edukacija o trgovini ljudima i prikazivanje kratkog igranog filma "Posmatrači"
19:30 "3000 karaktera: Japan i Srbija, razgovori putnika" / tribina
20:30 Drugi deom takmičarskog programa i počasni filmovi

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila