•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Despicable Me 3 (2017)

Nije lako biti Gru. Nekada davno, on je bio ponosni super-zlikovac, kradljivac Meseca i gospodar Miniona, spokojno „Despicable“ (grozan, dostojan prezira) na svaki način. Onda su na scenu stupila tri siročeta sa očima Bambija po imenu Margo, Edith i Agnes, kao i očinska ljubav kakvu nikada ranije nije osetio: iznenada, on se starao da se pričaju priče za laku noć i da se ide na baletske predstave; čovek koji je dobrovoljno organizovao rođendanske proslave za princeze i starao se da one peru svoje malene zube. U poslednjim scenama iz „Despicable Me 2“ iz 2013. godine, on je čak našao i pravu ljubav u Lucy (Kristen Wiig), gospođici koja jednom iskoristila elektrošoker u obliku karmina na njemu.

Međutim, šta postaje od poštenog njega? Održavanje filmskog luka (i beskrajnih prodajnih mogućnosti) u kojem je loš Gru postao dobar je nezgodan i povremeno nezahvalan zadatak sa kojim se vrtoglav nastavak ovog filma kompanije Illumination Entertainment koji ne pravi razlike suočio. Njihovo rešenje dolazi pravo iz udžbenika sapunica i Schwarzeneggerovih komedija iz 1980-ih godina: dajte čoveku davno izgubljenog blizanca – koji je razdvojen na rođenju, u stilu „Parent Trap“, u postrazvodnoj parnici za starateljstvo između njegove spektakularno grube majke (Julie Andrews) i oca kojeg nikada nije poznavao. („Ali mislio sam da si rekla da je moj otac umro od razočarenja kada sam se rodio“, izjavljuje Gru – kojem glas ponovo pozajmljuje Steve Carell – sav užasnut, kada sazna novosti.)

Iako tate nema, Gru preživljava: smešnog brata blizanca koji je obdaren telom Sunđer Boba i ogromnim nosem, osim što više liči na izgubljenog Bee Geeja nego na Lurcha, u svojoj kremastoj odeći i s paperjasto zlatnom kosom. On je takođe vrlo, vrlo bogat, kao naslednik dinastije farmi prasića u dalekoj Freedoniai, magičnoj zemlji penušavih fontana i mekih sireva. Ali Druova najveća želja, sada kad su se ponovo sjedinili, je da ga Gru nauči kako da nastavi porodičnu zločinačku tradiciju. Prilika stiže u vidu nasmejanog Balthazara Bratta (Trey Parker), bivšeg deteta zvezde kojeg je pobedio najgrozniji zločinac ikada – pubertet. I dalje beznadežno zaglavljen u davno prošlim modnim trendovima svojih slavnih dana iz 80-ih – on nikada ne hoda, kada može da izvodi čuveni moonwalk, i izgovara psovke kao što su „Son of a Betamax!“ kada je ljut – Bratt planira da uništi Holivud koji ga je odbio, i finansira svoj opaki plan kradući dijamant koji je pink kao panter i veliki kao Ritz hotel.

Kao i većina nastavaka, i „Despicable Me 3“ naporno radi da bi dostigao ležerni šarm prvog dela, a napor koji se tom prilikom ulaže vidljiv je u hektičnom tempu i nepovezanom scenariju. Devojčice su uglavnom u drugom planu zahvaljujući potragama za jednorozima i čudnim bračnim običajima u Freedoniai, a Minioni, ta brbljiva stvorenja nalik kajsijama u odelcima, skoro potpuno nestaju, zaokupljeni sopstvenim sporednim zapletom koji liči na „Escape From Alcatraz“. Ono što se ističe je vizuelna mudrost i urođena slatkoća pričanja priče, kao i Carellov graktavi mizantrop sa čudnom glavom – (uglavnom) preobraćeni podlac koji još uvek može da se zabavlja i pritom koristi arsen.

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2017
Reziser:Kyle Balda, Pierre Coffin
Scenario:Cinco Paul, Ken Daurio
Uloge:Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker
Uzrast:PG
Award:dve nominacije
Box office:251.8M USD
Studio:Illumination Entertainment, Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....