•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bitch (2017)

Kada upoznamo Jill (Marianna Palka), uznemirenu majku u centru filma „Bitch“, ona je za svojim stolom za ručavanje i pokušava da se obesi o luster. Napolju, besan zvuk pasa koji laju ispunjava njeno predgrađe; unutra, neprestani zahtevi četvoro dece i bezobzirnog muža Billa (Jason Ritter) koji švrlja unaokolo, čine njenu bol nevidljivom.

Kao u prelepoj pesmi Mary Chapin Carpenter pod nazivom „He Thinks He’ll Keep Her“, „Bitch“ govori o ženi koja je stigla do kraja svog povoca. Satirični vrisak besa protiv patrijarhalnih povlastica, ova feministička horor-komedija, koju je napisala i režirala Ms. Palka, ima zlokobnu ivicu koja može ugušiti vaš smeh. Kada Jill ode u svoj podrum, režeći i pokrivena sopstvenim izmetom, njeno verovanje da je porodični pas kakvom je njena porodica smatra nam deluje više tragično nego smešno.

Sam naslov, ipak, ima dvojno značenje; a upravo u Billovom izrazito zbunjujućem odgovoru na to što je njegova supruga zapostavila svoje roditeljske odgovornosti se krije prava osnova i humor ovog filma. Kao što je to činila u svojoj nežnijoj ali ipak podjednako originalnoj priči „Good Dick“ iz 2008. godine, Ms. Palka urezuje crnu nišu između čoveka i žene, prostor u kojem haos i psihološka nelagodnost zahtevaju da se s njima nosite. Naglašavajući ovo, gusta i gromoglasna muzika Morgana Z. Whirledgea kreira atmosferu uznemirujućeg previranja – što je osnova za film koji se oslanja na raspoloženje umesto na specijalne efekte.

Na kraju, „Bitch“ gubi momentum (ali ne i lojalnost prema Jilliom očajanju), pa se oslanja na Mr. Ritterov pristup bizarnom zapletu. Naizmenično manično i zbunjeno, Bill je poput crvene zastavice prekomerno samozadovoljnim muževima, kao divlje upozoravanje na ono što sledi.

Žanr:komedija, drama, porodični
Godina:2017
Reziser:Marianna Palka
Scenario:Marianna Palka
Uloge:Marianna Palka, Jason Ritter, Jaime King
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Company X, MarVista Entertainment, SpectreVision
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...