•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pobednici Zlatnog globusa pred srpskom publikom

Distributerska kuća “MCF MegaCom Film” obezbedila je prava na distribuciju za četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 75. dodeli Zlatnog globusa, održanoj noćas u Hotelu „Beverli Hilton“ u Holivudu.

Među njima su: dobitnik četiri Zlatna globusa, film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, u režiji Martina Makdonaga, zatim film „Oblik vode”, reditelja Giljerma del Tora, koji je osvojio nagrade za najbolju režiju i originalnu muziku, mjuzikl „Veličanstveni šoumen“, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolju pesmu u mjuziklu ili komediji, i film „Niotkuda“, dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film.

Crna komedija „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ pokupila je glavne nagrade na sinoćnoj dodeli Zlatnog globusa, i to za najbolji film, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu u drami, i najbolju sporednu mušku ulogu. Pobednički film predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke. Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Makdormand.

Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Giljerma del Tora za ostvarenje „Oblik vode“, mističnu dramu o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom 1960-ih godina. Uloge u filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg. „Oblik vode“ odneo je pobedu i u kategoriji za najbolju originalnu muziku, koju potpisuje dobitnik Oskara Aleksandre Desplat.

Trenutno aktuelan mjuzikl „Veličanstveni šoumen“, inspirisan legendom američke pop kulture P.T. Barnumom, sa Hju Džekmanom u glavnoj ulozi, odneo je pobedu u kategoriji za najbolju originalnu pesmu u filmu, za numeru „This is me“. Talentovani režiser Majkl Grejsi je pisanje teksta i muzike za ovu neverovatnu numeru poverio dobitnicima nagrade Oskar za film „La La Land“ – Bendžu Paseku i Džastinu Polu, što se pokazalo kao dobar potez.

Film „Niotkuda“, reditelja Fatiha Akina, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolji strani film, donosi priču o Katji (Dajana Kruger), čiji život se zauvek promeni kada se DNK analizom ustanovi da ostaci pronađeni na mestu bombaškog napada pripadaju njenom mužu i sinu. Nedugo zatim, policija privodi dvoje mladih neonacista osumnjičenih za napad. Da bi bila sigurna da krivci neće izbeći kaznu, Katja uzima pravdu u svoje ruke.

Navedni filmovi naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Podeli:



Preporucujemo