•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Downsizing (2017)

Smanjite se, živite na visokoj nozi: to je senzacionalno obećanje koje vam nudi čudo medicinskog zahvata dizajnirano tako da ljude pretvori u njihove minijaturne verzije, i omogući im da zauzvrat uberu sve finansijske i ekološke blagodeti. Paul Safranek (Matt Damon) nije teška mušterija za ubediti; dosadni model mediokriteta u srednjim godinama, on već kao da hoda u snu radeći svoj grozni posao i održavajući svoj tromi brak sa razočaravajućom Audrey (Kristen Wiig). Kada njegov stari drug iz srednje škole (Jason Sudeikis) krene da mu veliča čuda koja se dešavaju ako se pridruži 0.0364% ljudi, jedino što on vidi jeste prilika. Zašto ne živeti u svetu u kojem kutija šibica može biti pravi dvorac, a dijamanti su veliki bukvalno kao Ritz hotel?

Režiser Alexander Payne („Nebraska“, „Election“, „About Schmidt“) specijalizovao se za neku vrstu bezizražajne unutrašnje apsurdnosti, ali nikada se nije upustio ni u šta fantastično kao što je ovaj film. Iako terarijum malih ljudi Leisureland možda i nije ono čemu se Paul nadao, to je upravo mesto na kojem on uči da prestane da brine i da zavoli male stvari, zahvaljujući svom komšiji hedonisti (Christoph Walz) i sporednoj romansi sa vijetnamskim disidentom po imenu Ngoc (Hong Chau, koja šefuje, koja je smešna i osvežavajuće nesvesna postojanja sjaja za usne). Rezultat svega toga je dadaistička komešajuća satire, pijani hir, i špekulativni futurizam – kao Guliverova putovanja posmatrana kroz pogrešan kraj teleskopa.

Žanr:komedija, drama, sf
Godina:2017
Reziser:Alexander Payne
Scenario:Alexander Payne, Jim Taylor
Uloge:Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau
Uzrast:R
Award:Nominovan za Zlatni globus, 1 nagrada i 8 nominacija
Studio:Paramount Pictures, Ad Hominem Enterprises, Annapurna Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:135 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...