•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DKSG bioskop: Film koji je rasplakao Pedra Almodovara - 120 OTKUCAJA U MINUTU

Dom kulture „Studentski grad“

Mala sala, u 18.00 i 20.30, 2, 3, 4. februar

120 OTKUCAJA U MINUTU

r: Robin Kampilјo

ul: Naul Perez Biskajar, Arno Valoa

Francuska, 2017, 140’

Cena ulaznice 200 dinara.

Francuski film „120 otkucaja u minuti“, reditelja Robina Kampilja, je dirljiva istorijska drama zasnovana na ličnim iskustvima scenariste i režisera sa grupom aktivista ACT UP (AIDS Coalition To Unleash Power) u Parizu devedesetih godina. Ovaj strastven i prkosan film o ljubavi, životu i prijateljstvu naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 14. decembra.

Film „120 otkucaja u minuti“ je posvećen HIV pozitivnim ljudima i njihovim prijateljima koji su vodili mirne proteste protiv farmaceutske industrije i političara. Prati priču o Nejtanu, mladiću koji se tokom devedesetih godina prošlog veka pridružio grupi pariskih aktivista koji se bave prevencijom HIV-a. Na nedeljnim sastancima ove organizacije on polako otkriva kako među članovima postoje i oni koju preferiraju radikalniji pristup protestima.

Iako je bio favorit na Filmskom festivalu u Kanu i uspeo da rasplače čuvenog Pedra Almodovara, film „120 otkucaja u minuti“ nije dobio „Zlatnu palmu“, već „Gran pri“ festivala.

Robin Kampiljo je rođen u Maroku 1962. godine. Otac mu je bio vojno lice zbog čega se tokom njegovog odrastanja cela porodica neprekidno selila. U bioskopu vojne baze na Madagaskaru devetogodišnji Kampiljo je gledajući „Alphaville“ otkrio Godara, zbog čega je razvio strasnu ljubav prema filmu. Nakon završene filmske škole, napušta rad na filmu kako bi se posvetio borbi protiv HIV-a. Tek sredinom devedesetih započinje karijeru scenariste i režisera.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...