•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Just Getting Started (2017)

Oskarovci Morgan Freeman i Tommy Lee Jones igraju rivale koji moraju da se udruže kako bi se odbranili od napada bande u akcionoj komediji Rona Sheltona.

Film koji kritičari nisu prethodno proverili verovatno neće biti neotkriveno remek delo. Ipak, to ne znači nužno da će biti loš kao što takvo zanemarivanje sugeriše. „Just Getting Started“, prvi film koji je napisao i režirao Ron Shelton nakon pauze duže od deset godina, prikrada nam se u bioskopima bez mnogo pažnje. Shelton, filmski stvaralac koji stoji iza hitova kao što su „Bull Durham“, „White Men Can’t Jump“ i „Tin Cup“, nije upario te filmove sa svojom novom komedijom, ali s obzirom na njegove prethodne radove i glumce koje je okupio, a koje predvode dobitnici Oskara Morgan Freeman i Tommy Lee Jones, zaslužio je više.

Nesigurni studio koji stoji iza ovog filma, Broad Green Pictures, je pravilno pozicionirao film kao praznično izdanje, prvenstveno namenjeno starijoj publici. Radnja filma smeštena je u penzionoj zajednici u Palm Springsu tokom Božićnih praznika, a Shelton nalazi humor u neusaglašenosti između sunčane pustinje i pretencioznih Božićnih dekoracija. (Veći deo filma je zapravo sniman u Nju Meksiku, sa samo nekoliko snimaka kalifornijske enklave.) Duke (Freeman) je glavni u društvu, sa brojnim ženama koje se nadmeću za njegovu seksualnu pažnju i nekoliko prijatelja koji su srećni što su mu blizu. Međutim, njegovu poziciju ugrožava misteriozna pridošlica, Leo (Jones), koji ga izaziva na golf terenu i u spavaćoj sobi.

Duke se istovremeno suočava i sa ozbiljnijom pretnjom u obliku šefice kriminalne grupe (Jane Seymour) koja ga vidi na TV reklami za to odmaralište i šalje svog sina da ga se reši zbog njegovog svedočenja protiv njene porodice od pre par godina. Duke se krio u okviru programa za zaštitu svedoka sve dok nije nenamerno otkriven. Ispostavlja se da Leo ima neke ubilačke veštine koje će Dukeu biti neophodne da bi preživeo napad ove bande, pa su njih dvojica primorani na neugodno partnerstvo.

Prvi problem sa ovim filmom je taj što je čak i previše bezbrižan da bi se stvorio stvarni osećaj opasnosti za našeg heroja. Scena sa zvečarkom u torbi za golf odlično prodrmava ceo film, ali se napetost u ostatku filma ne primećuje. Naša dva zlikovca su preveliki brbljivci da bi predstavljali neku ozbiljniju pretnju, što odugovlači ceo film, čak iako ga je prilično uredno režirao veteran Paul Seydor.

Šaljivi prekidi u filmu takođe su različitog kvaliteta. Freeman deluje kao da je uživao u ovoj retkoj prilici da igra lakomislenu ulogu, ali je ponekada previše opširan u naporima da bude zavodljiv. S druge strane, Jones s lakoćom demonstrira svoju ekspertizu. On je sarađivao sa Sheltonom na filmu „Cobb“, pa je ovde efektivno miran, šegačeći se glatko onda kada je to potrebno, ali nas takođe ubeđujući i da je on sila koju ne treba zanemariti. Rene Russo (Sheltonova koleginica u „Tin Cup“) takođe pruža zadovoljavajuć nastup kao žena koju su i Duke i Leo greškom potcenili.

Manje uspeha imale su i tri žene koje prate Dukea. Ovo nije krivica tri glumice – Elizabeth Ashley (u jednom od retkih pojavljivanja na ekranu), Sheryl Lee Ralph i pokojne Glenne Headly. Svaku je zadovoljstvo gledati, ali njihove uloge odanih sledbenica koje očajno žele da odvuku Dukea u krevet deluju pomalo neugodno u ovom trenutku u istoriji čovečanstva.

„Just Getting Started“ je dovoljno intrigantan, ali njegova glavna vrednost leži u tome da nas natera da poželimo još jedan, značajniji Sheltonov film, i nadamo se da ćemo na njega morati da čekamo manje od decenije.

Žanr:akcija, komedija
Godina:2017
Reziser:Ron Shelton
Scenario:Ron Shelton
Uloge:Morgan Freeman, Glenne Headly, Jane Seymour
Uzrast:PG-13
Studio:Broad Green Pictures, Endurance Media, Entertainment One
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila